Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuuluisan kiekkoperheen nuorin lahjakkuus: Kasper Lundellin, 17, NHL-unelma oli tyssätä viheläiseen vaivaan – "Usko alkoi olla koetuksella"

HIFK:n U20 -jääkiekkojoukkueen pelaaja Kasper Lundell, 17, tietää kokemuksesta, miten loukkaantumiset opettavat urheilijalle nöyryyttä ja kärsivällisyyttä.

Urheilu on antanut Lundellin perheen nuorimmaiselle kiekkoilijalle jo nyt paljon, mutta se on ennättänyt näyttämään nuorelle pojalle jo nurjatkin puolensa.

Muutama vuosi sitten, ensimmäisellä U15 -kaudella, keskushyökkääjän pelit katkesivat heti syksyn tullen ikävään istuinkyhmyvaivaan.

Kyseessä on aavistuksen vastaavanlainen vamma kuin niin kutsuttu hyppääjän polvi, joka on varsin yleinen kasvavilla nuorilla.

– Siihen ei auttanut kuin lepo. Jonkin verran kykenin tekemään lihaskuntoa ja pakaraa vahvistavia liikkeitä, Lundell muistaa.

Nuori teini pääsi takaisin kokoonpanoon vasta keväällä kahteen viimeiseen peliin.

– Näytöt siltä kaudelta jäivät aika vähäisiksi. Jatkoin samassa ikäkausijoukkueessa kevään jälkeen.

Toiveet keväällä olivat korkealla kesäharjoitusten alussa. Sama vamma uusiutui kuitenkin toiseen pakaraan heti kesäkuussa.

– Usko alkoi olla koetuksella. Kuntopyörää ja lihashuoltoa, Lundell huokaa syvään.

Moni olisi lopettanut ja päättänyt keskittyä kouluun.

Lundellilla riitti itsekuria ja kunnianhimoa. Loukkaantumisten jälkeen näyttöjä on lyöty pöytään, ensimmäinen kausi U20-joukkueessa vuotta vanhempien pelaajien seurassa on sujunut hyvin.

Pitkät toipumisjaksot antoivat nuorelle urheilijalle oppia tulevaisuudesta.

– Nykyään jotkin pienemmät vammat eivät tunnu enää isoilta. Kun oli lähes kaksi vuotta sivussa, asioita on oppinut katsomaan toisessa valossa, Lundell tunnustaa.

Lahjakas jääkiekkoilija on nuoresta asti pelannut lähes aina vuotta vanhempien pelaajien joukkueessa. Kasperi on vasta 17-vuotias juniori, eli U18 -iässä, mutta keskushyökkääjä pelaa jo nyt ensimmäistä kauttaan Nuorten SM-sarjassa.

Espoossa ikänsä asunut ja EPS:ssä ensikosketuksen jääkiekkoon saanut kiekkoilija on syntynyt kiekkoperheeseen. Isä Jan Lundell on HIFK:n pitkäaikainen maalivahti, joka nykyisellään myös valmentaa seuran tulevia veräjänvartioita.

Täksi kaudeksi Floridaan ja NHL:ään siirtynyt velipoika Anton Lundell on vakiinnuttanut jo tulokaskaudella paikkansa maailman kovimmassa ammattilaisliigassa.

Tähtäin on korkealla myös Kasperilla.

– Aina on ollut haave päästä pelaaman ensin Liigaan ja sitten myöhemmin mahdollisuuksien mukaan NHL:ään. Se on ollut unelma jo pikkupojasta alkaen, kun on nähnyt isän ja veljen pelaavan, Lundell tiivistää itsevarmasti.

Helsingissä U20-SM-sarjaa pelaa myös Jokerit. Karhu-Kissat pelaa alemmassa jatkosarjassa. Pelit olivat tammikuun tauolla, koska U20-sarjaa ei ole todettu ammattilaissarjaksi.