Koululaisten koronakotitestejä alkanut saapua Suomeen, näin niiden toimitus etenee – "Haastavaa on, että lastin lämpötila ei saa laskea"

Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) koululaisille tilaamia koronan kotitestejä on alkanut saapua Suomeen. HVK:n mukaan testit lähtevät lentokentältä suoraan kuntien ja kuntayhtymien ilmoittamiin pisteisiin.

– Logistiikan ja testien vastaanottamisen kannalta haastavaa on, että lastin lämpötila ei saa laskea missään vaiheessa alle +3 asteen, tiedotteessa kerrotaan.

Tämän ja ensi viikon aikana testejä lähtee Ahvenanmaalle sekä osaan Uudenmaan, Satakunnan, Kainuun, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan kuntia. Testien toimittaminen eri puolille maata kestää HVK:n mukaan viikolle 10 asti.

Koululaisille ensihätään vähintään 6 miljoonaa kotitestiä – Saadaan vasta viikkojen päästä

Sen, mihin testejä viedään ensin, ratkaisee HVK:n mukaan muun muassa taudin ilmaantuvuus alueella, koululaisten talvilomien ajoittuminen ja kuljetusten tarkoituksenmukainen järjestely.

HVK on tilannut koululaisille, lukiolaisille ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille koronan kotitestejä sosiaali- ja terveysministeriön (STM) pyynnöstä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on ehdottanut, että testejä jaettaisiin kullekin oppilaalle tai henkilökunnan jäsenelle viisi kappaletta.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut