Sairaaloissa saa taas vierailla – muista nämä ehdot

Sairaaloiden sisävierailukielto on Helsingissä päättynyt. Sairaaloissa saa taas vierailla. Helsingin kaupunki tiedotti asiasta perjantaina aamupäivällä. Vierailukielto koski Laakson, Malmin ja Suursuon sairaaloita sekä Auroran psykiatrista sairaalaa.

Kielto tuli voimaan kuukausi sitten, 6. tammikuuta, kun koronatartunnat lähtivät jyrkkään kasvuun.

Sairaalavierailuista tulee sopia etukäteen henkilökunnan kanssa vähintään päivää ennen vierailun ajankohtaa. Vierailijoita saa samanaikaisesti olla kaksi. Potilaan luona voi käydä vierailijoita enintään kaksi kertaa päivässä. Sairaalassa vierailu voi kestää enintään 30 minuuttia. Sisävierailut tapahtuvat potilashuoneissa.

Sen sijaan ulkovierailut ovat mahdollisia ilman kesto- tai aikarajoituksia.

Sairaaloihin ei saa tulla vierailulle, mikäli vierailijalla on koronatartunta tai vähäisiäkään koronavirukseen sopivia oireita. Koronavirukselle altistuneille suositellaan kontaktien välttämistä muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään viiden vuorokauden ajan.

Koronavirusepidemian aikana Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) on aikaisemminkin asettanut sairaaloihin vierailukieltoja.

Lue: Vierailukielto välittömästi voimaan – koskee Husin sairaaloita ja yksiköitä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut