Yllätyspaluu! HS: Jussi Halla-ahosta tulossa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja – "Tällaisesta me olemme keskustelleet"

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho on nousemassa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi. Mika Niikko erosi tehtävästä tiistaina, kun hänen Ukraina-lausuntonsa aiheuttivat kohua niin omassa puolueessa kuin muissakin ryhmissä.

Asiasta kertoo ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra vahvistaa, että asiasta on keskusteltu.

– Totta kai tämä ryhmäkokouksessa päätetään, mutta tällaisesta me olemme keskustelleet, Purra sanoo Helsingin Sanomien mukaan.

Purran mukaan Halla-aho on lupautunut olemaan käytettävissä. Purra ei myöskään usko, että ratkaisusta heräisi vastalauseita ryhmän sisällä. Ryhmä kokoontuu torstaina.

Lokakuussa 2021 Halla-aho pohti jatkoaikeitaan politiikassa muun muassa tässä haastattelussa. Tuolloin hän ei niitä tarkentanut, mutta ei nähnyt haastattelussa myöskään "perusteita politiikasta luopumiselle".

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut