Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauttasaareen lisää lääkäripalveluita – tarkastuksia veneilijöille ja ilmaisia "pattipäiviä"

Lauttasaaren uuden lääkärikeskuksen, Saaristolääkäreiden, vastaanotto ja ajanvaraus alkoivat tällä viikolla.

Lääkärivenepalvelusta ja punkkibusseista tunnettu Saaristolääkärit avaa helmikuun aikana asteittain lääkäriasematoiminnan uusituissa tiloissa, HSK:n pursiseuran rannassa osoitteessa Vattuniemen Puistotie 1.

Lääkäriasema palvelee myös veneilijöitä. Lääkäriaseman rantaan pääsee veneellä. Asemalla työskentelevät yleis- ja erikoislääkärit ovat perehtyneet myös tapaturmien hoitoon.

Ajanvaraus toimii aluksi arkisin kello 9–17 numerossa 0200 200 33. Myöhemmin helmikuussa avautuu myös nettiajanvaraus. Täysimittaiset laboratoriopalvelut avautuvat helmikuun aikana. Maaliskuussa aukioloaikoja laajennetaan iltoihin ja viikonloppuihin.

Saaristolääkärit aloittavat uutena konseptina myös veneilijöiden Fit to Sail -terveystarkastukset. Tutkimuskonsepti pitää sisällään merimieslääkärin tekemän terveystarkastuksen laboratorio- ja ekg-tutkimuksineen, veneeseen tehtävän turvallisuustarkastuksen ja ensiapupakin päivityksen. Vastaanotolla

Saaristolääkärit käynnistää myös pattipoliklinikan toiminnan, jossa yleis- ja erikoislääkäreille pääsee näyttämään luomia, arpia ja muita ihomuutoksia. Pattipoliklinikka järjestää kuukausittain myös ihomuutosten ilmaiset "pattipäivät”, joiden aikana ihomuutoksia voi tulla näyttämään lääkärille ilmaiseksi.