F-Securen pääkonttori Jätkäsaareen – kerrokset 2–7 puuta, katolle 300 neliötä aurinkopaneelia

Kyberturvallisuusyhtiö F-Securen pääkonttorin rakentaminen alkaa keväällä Jätkäsaareen. Yhtiön pääkonttori on tulossa SRV:n rakentamaan Wood Cityn uuteen puutoimistoon, jossa sijaitsee myös Supercellin päätoimisto. Tilat otetaan käyttöön vuoden 2024 aikana. F-Secure on tiloissa vuokralla.

Puurakenteinen kortteli tulee koostumaan kahdesta toimisto-osasta ja kahdesta asuinkerrostalosta. Korttelin viimeisenä rakennettavan seitsemän kerrosta ja kellarikerroksen sisältävän toimistorakennuksen kokonaisala on noin 8 700 neliömetriä. Toimistorakennuksen ensimmäinen kerros, kellari sekä hissi- ja porraskuilut ovat betonirakenteisia. Kerrokset 2–7 ovat puurakenteisia.

Puuta hyödynnetään eri muodoissa ulkoseinien, puurungon, yläpohjan ja julkisivuverhouksen materiaaleina.

Rakennuksen suunnittelu on toteutettu tiiviissä yhteistyössä F-Securen kanssa.

– Puurakenteinen toimitalo valittiin F-Securen uudeksi pääkonttoriksi, koska toimitiloissa on mahdollisuus ottaa huomioon joustavat työskentelymahdollisuudet, kestävä ympäristöajattelu ja työntekijöiden hyvinvointi. Käsitys työpaikasta ja työtiloista on murroksessa. Tulevaisuudessa yritykset tarvitsevat lisää joustavia ratkaisuja vaihtelevien tilanteiden ja erilaisten tiimien tarpeisiin, keroo tiedotteessa F-Securen toimitusjohtaja Juhani Hintikka.

Elinkaariajattelu näkyy myös rakennuksen materiaaleissa ja energiaratkaisuissa. Rakennukselle tavoitellaan valmistuessaan kansainvälistä LEED Platinum -ympäristösertifikaattia. Rakennuksen energialuokka on A. Toimistorakennuksen katolle rakennetaan reilu 300 neliömetriä aurinkopaneeleja.

– Puurakentaminen on saavuttamassa jalansijaa myös toimistorakentamisen saralla. Wood Cityn ideana onkin ollut alusta alkaen tuoda Suomeen uudenlaista toimitila ajattelua ja luoda ainutlaatuinen puukortteli, jossa yhdistyvät design ja kestävä kehity, toteaa SRV:n pääkaupunkiseudun toimitilarakentamisesta vastaava johtaja Jouni Forsman tiedotteessa.

Jätkäsaaren Wood Cityn on suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit, jonka kilpailuehdotus Stories voitti kohteesta järjestetyn arkkitehtuurikilpailun. Tontille oli aiemmin suunnitteilla hotellirakennus, mutta koronapandemia viivästytti hankkeen etenemistä. Tämä johti lopulta SRV:n päätökseen toteuttaa rakennus toimistona hotellin sijaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut