Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myllypuron jäähallihanketta vastustetaan, lautakunta pyytää lisäselvityksiä ennen lainan myöntämistä – "Tontissa on paljon käyttäjien kannalta hyviä ominaisuuksia"

Matokalliokiista: Rakennuttajan edustaja tyrmää väitteen, että vaihtoehtoinen tontti hallille olisi tuosta vain saatavilla. Myllypurossa on lainvoimainen kaava kansainväliset mitat täyttävälle jääurheilukeskukselle.

Myllypuron Matokallion alueelle suunniteltu jääurheilukeskus puhuttaa edelleen. Hanketta vastustavassa adressissa on tällä hetkellä reilut 1 700 allekirjoitusta. Helsingin luonnonsuojeluyhdistys Helsyn mukaan rakentamisesta pitäisi luopua, koska tontti on arvometsää.

Myllypuron jääurheilukeskus Oy:n omistavat Suomen Taitoluisteluliitto ry sekä Suomen Luisteluliitto ry. Monitoimihalli palvelisi sekä pikaluistelua että taitoluistelua.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta jätti hallihankkeen hakeman 9,8 miljoonan euron lainan myöntämisen pöydälle toimialan apulaispormestarin Paavo Arhinmäen (vas.) ehdotuksesta 18. tammikuuta.

Arhinmäki esitti, että laina-asia tuodaan lautakunnan päätettäväksi myöhemmin samassa yhteydessä maanvuokrasopimuksen kanssa, jolloin on pyydetty hankkeen ulkopuolinen arvio rakennuskustannuksista sekä arvio hankkeen käyttötalouden kestävyydestä 20 vuoden laina-ajalle.

Jäähallin kokonaiskustannusarvio on tällä hetkellä 24,6 miljoonaa euroa, ilmenee lautakunnan listatekstistä.

Urheilukeskushankkeen jarruttaminen viime metreillä kismittää apulaispormestaria – "Miten vihreät voivat nyt yhtäkkiä väittää, että..."

Matokalliota pitäisi louhia pois noin 80 000 kuutiota hallin tieltä. Myllypuron jääurheilukeskus on hakenut kaupungilta kahden miljoonan euron avustusta tontin saattamiseksi rakentamiskelpoiseen kuntoon. Kaupungin mukaan kyseessä on normaali rakennuttajalle kuuluva pohjarakennustyö, eikä avustusta näin ollen myönnetä.

– Avustusta on haettu perustuen aiemmin vastaavanlaisen tontin rakentamiskuntoon saattamisesta. Budjetissamme kyseinen avustus on ollut mukana ainoastaan mahdollisena bonuksena ja olemme pitäneet sitä koko ajan melko epätodennäköisenä. Eli tilanne ei siis vaikuta hankkeen toteutumiseen. Merkittävä osa louheesta pystytään onneksemme käyttämään tontilla täyttötöihin, kertoo rakennuttajaa edustava Janne Hänninen, joka on Suomen Luisteluliiton urheilutoimenjohtaja.

Anni Sinnemäki Myllypuron jäähallijupakasta: "Päättäjien on pystyttävä pohtimaan vaihtoehtoja"

Myllypurossa on lainvoimainen kaava kansainväliset mitat täyttävälle jääurheilukeskukselle.

Helsingin Uutiset on saanut useita vinkkejä siitä, että jääurheilukeskukselle asukkaiden mielestä parempi, ja esirakentamiskustannuksiltaan ehkä halvempi, paikka olisi Vuosaaren liikuntapuistossa: onko teillä ollut keskustelua kaupungin kanssa muista paikoista kuin Myllypurosta?

– Olemme jo hankkeen alussa (kun itse tulin mukaan 2015) kysyneet vaihtoehtoisia tontteja. Silloin niitä ei ollut ilman kaavamuutosta saatavilla. Samoin viime keväänä, kun meille myönnettiin suunnitteluvaraus, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnasta haluttiin vielä selvittää vaihtoehtoisia tontteja. Meille kerrotun mukaan sellaista ei ole saatavilla. Siksi keväällä kaupunginhallitus päätti suunnitteluvarauksesta kyseiselle tontille, Hänninen vastaa.

– On totta, että louhiminen on kallista. Kallista on myös paaluttaminen. Emme usko, että rakentamisvalmista tonttia on saatavilla edes kaavamuutoksella ja pitkällä viivästyksellä.

Jopa 80 000 kuutiota kalliota louhittaisiin pois urheiluhallin tieltä Helsingissä – "Nyt on tärkeää kartoittaa kaikki vaihtoehtoiset sijainnit"

– Myllypuron tontissa on käyttäjien kannalta paljon hyviä ominaisuuksia: sen keskeinen sijainti ja saavutettavuus sekä hyvät liikenneyhteydet, kuuluminen osaksi liikuntapuistoa sekä maalämpöverkon runkolinjan läheisyys, sanoo Hänninen ja muistuttaa, että metron pysäkki on lähellä.

– Ekologisuus on huomioitu hankkeessa poikkeuksellisen kattavasti, myös esimerkiksi energiaratkaisuissa, hän korostaa.

Myllypuroon suunniteltua jääurheilukeskusta vastustetaan satojen nimien adressilla, myös poliitikot heräsivät – "Parempia sijainteja alustavasti löydettävissä"

Malmin jättihanke on edennyt hitaasti – urheiluseurat toiveikkaita että rakentaminen voisi alkaa loppuvuonna

Kiistelty metsä hakattiin Itä-Helsingissä, mutta luontoväen taistelu jatkuu – Nämä kohteet herättävät nyt suurta huolta

"Helsingin itäosat kaipaavat nykyistä enemmän liikuntamahdollisuuksia" – naisten vuoroakaan ei ole kelpuutettu uimahalliin