Uusi näyttely vie lastenkirjojen maailmaan Hanasaaressa – Mauri Kunnas sekä Mikko Mallikkaan ja Viirun ja Pesosen tekijät esille

Ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus Espoon Hanasaaressa esittelee galleriassaan tunnettuja lastenkirjakuvituksia. Näyttely on suunnattu laajalle yleisölle. Hanasaari on Koivusaaresta seuraava saari länteen päin.

Näyttely koostuu kahdesta osasta: En hyllning till barnboken (Ylistys lastenkirjalle) ja Kuvakirjan olemus.

En hyllning till barnboken -näyttelyssä esitellään seitsemäntoista tunnetun ruotsalaisen kuvittajan töitä. Joukossa ovat muun muassa Mikko Mallikas -kirjoita tunnettu Gunilla Bergström, Viiru ja Pesonen -lastenkirjasarjasta tunnettu Sven Nordqvist ja Molla-kirjoista tunnettu Lena Anderson.

Näyttelyn toisessa osassa, Kuvakirjan olemus, esitellään kolmen suomalaisen taiteilijan Lena Frölander-Ulfin, Jenny Lucanderin ja Linda Bondestamin kuvituksia.

Lena Frölander-Ulfin on tullut tunnetuksi muun muassa kirjasta Minä, Muru ja metsä. Lucander sai vuonna 2020 Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon yhdessä ruotsalaiskirjailija Jens Mattssonin kanssa teoksesta Vi är lajon! Bondestam on kuvittanut useita lastenkirjoja, muun muassa Finlandia Junior -ehdokkaan Oma pieni pikkuruinen.

– Ajatuksena on ollut luoda näyttelykokonaisuus, jonka kautta kävijät voivat astua kuvakirjan maailmaan, Hanasaaren taiteen ja kulttuurin ohjelmakoordinaattori Alexandra Enberg kertoo tiedotteessa.

Gallerian ulkopuolella kävijöitä on vastassa Mauri Kunnaksen kuvitus Suomen ja Ruotsin yhteistä historiaa käsittelevästä kirjasta Kreivin aikaan.

Näyttelyn ruotsalaisen osan on tuottanut Svenska Barnboksakademin, ja suomalaisen osan tuotannosta vastaa tuotantoyhtiö All Things Content yhteistyössä itse kuvittajien ja lavastaja Mia-Irene Sundqvistin kanssa.

Näyttely on avoinna 27. maaliskuuta asti. Galleria on auki päivittäin kello 10–20. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Hanasaaren kulttuurikeskuksen osoite on Hanasaarenranta 5.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut