Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiin suunnitellaan kahta uutta yleistä saunaa – toinen tulossa suositun uimarannan lähelle

Uinti: Helsingin Hietaniemeen ja Seurasaareen suunnitellaan kahta uutta yleistä saunaa.

Helsingin Hietaniemeen ja Seurasaareen suunnitellaan uusia yleisiä saunoja.

Kaupunki on hakenut vuokralaisia ja toteuttajia yhteensä kolmelle saunapaikalle. Hietaniemen ja Seurasaaren lisäksi yrittäjää haettiin myös Tarvoon.

Hietaniemen saunapaikalle esitetään Vesiurheilukeskus Laguuni Oy:ta ja Seurasaareen KF Restaurants Oy:ta.

Hietaniemen saunaa suunnitellaan alueen lounaiskulmaan puistoalueelle. Sen yhteyteen on mahdollista järjestää kahvila- tai ravintolatoimintaa.

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että hankkeen tulee sopeutua Hietaniemen maisemallisesti herkkään ympäristöön. Alueella sijaitsee Hietaniemen hautausmaa ja Lapinlahden sairaala-alue. Alue on lisäksi linnustollisesti arvokas.

Saunapaikan lähellä sijaitsee tunnettu Hietaniemen uimaranta.

Seurasaaren saunapaikka sijaitsee jo alueella sijaitsevan uimalan eteläpäädyssä. Saunan yhteyteen on mahdollista toteuttaa myös kahvila tai ravintola. Kaupunki painottaa, että rakennuksen tulee sopia kulttuurishistoriallisesti arvokkaaseen ympäristöön ja luontoarvot tulee huomioida.

Saunojen suunnittelulle annetaan ensimmäisessä vaiheessa aikaa vuoden 2023 loppuun asti. Sen jälkeen saunapaikat aiotaan luovuttaa yrityksille 30 vuoden vuokrasopimuksilla.

Seurasaareen suunniteltu sauna on herättänyt huolta uimalan käyttäjissä. Asiasta on tehty saunaa vastustava valtuustoaloite.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee saunapaikkahakua 15. helmikuuta.

Juttuun lisätty 11.2. klo 10.25 tietoja valtuustoaloitteesta ja kaupunkiympäristölautakunnan kokouksesta.