Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uudehkon sairaalan lattiaremontti jatkuu Helsingissä vielä arviolta kaksi vuotta – "Työ etenee hitaasti, sillä se on tehtävä osasto kerrallaan"

Sairaala: Korjaustyössä menee vielä arviolta kaksi vuotta. Uuden sairaalan noin 10 000 neliön lattiapintoja kuivataan osasto kerrallaan.

Malmin sairaalan lattiaremontti jatkuu edelleen.

– Työ etenee hitaasti, sillä se on tehtävä osasto kerrallaan, varatiloja ei ole, kertoo tiimipäällikkö Kalevi Hinkkanen kaupunkiympäristön toimialalta.

Korjattava lattiapinta-ala on noin 10 000 neliömetriä. Koko sairaalan pinta-ala on 14 000 neliömetriä.

Lattiapintojen kuivattamiseen kuluu osastosta riippuen 4–10 kuukautta.

Korjaustyössä menee vielä arviolta kaksi vuotta.

Lue vielä: Malmin päivystyssairaalan lattiaremontin hinta voi paisua jopa 10 miljoonaan euroon: "Nyt teemme mieluummin yli kuin ali"

Vuonna 2014 valmistuneen sairaalarakennuksen lattiamaton alla olevassa betonissa havaittiin kosteutta vuonna 2016, kun lattiamatto alkoi yllättäen kupruilla. Korjaus- ja kuivatustöihin ryhdyttiin syksyllä 2019.

Korjaustyön tarkka hinta ei ole vielä tiedossa. Arvioiden mukaan se voi olla jopa 10 miljoonan euron luokkaa.

Yhden osaston jatkuva sulku on myös vaikeuttanut sairaalan normaalia toimintaa. Myös osastojen muutoista on syntynyt kuluja.

– Muuttokustannukset ovat kuitenkin pienet korjauskustannuksiin verrattuna, Hinkkanen sanoo.

Sairaalarakennuksen tilaaja eli Helsingin kaupunki sekä sen rakentamisesta vastannut YIT Rakennus ovat erimielisiä siitä, kenelle korjaustöistä aiheutunut lasku lopulta lankeaa. Kaupungin mielestä kyseessä on rakennusaikainen kosteus, mikä havaittiin takuuajan puitteissa.

Hinkkanen kertoo, että rakennuttajaa on muistutettu asiasta säännöllisesti korjaustöiden ajan. Lopullista ratkaisua haetaan sitten, kun korjaustyön lopulliset kustannukset ovat selvillä.

YIT Rakennuksen on kertonut aiemmin (HU 23.10.2019), että se teki rakennusvaiheessa ennen lattiamattojen asentamista eri puolille lattiaa yli tuhat mittausta, joilla varmistettiin, että kosteus oli ohjearvoa pienempi. Rakennuttaja myös toteaa kaupungin vastanneen suunnittelusta, materiaaleista, työtavasta ja rakentamisen aikataulusta. Lisäksi kosteuslöydöksen jälkeen tehdyissä selvityksissä ei havaittu, että kosteudella olisi ollut vaikutusta sisäilmaan.