Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensi kesän jättiterassista ei vielä päätöstä – kantakaupungin kaduille lisätään jalankulkualueita

Helsinki suunnittelee neljää kesäkatua eli kävelypainotteista Kaartinkaupungin alueelle kesäkuun alusta aina elokuun loppuun. Tontille ajo ja huoltoajo sallitaan.

Kesäkaduille lisätään ravintoloiden parklet-terasseja, puisia istuskelualueita, istutuksia ja runkolukittavia pyörätelineitä.

Nyt suunnitelluista kesäkaduista rakentuu yhtenäinen kävelyverkosto Kaartinkaupungista Ullanlinnaan. Ensimmäinen osuus on viime kesän tapaan Kasarmikadulla välillä Eteläesplanadi-Pohjoinen Makasiinikatu. Reitti jatkuu Kasarmikadulta Pienelle Roobertinkadulle ja sieltä edelleen Erottajalle. Erottajankadun kesäkatu mahdollistaa yhden kaistan varaamisen terassien ja jalankulkijoiden käyttöön.

Pieneltä Roobertinkadulta on luonteva siirtymä nykyiselle kävelykadulle Isolle Roobertinkadulle tai kohti etelää Korkeavuorenkadulle. Kesäkatu jatkuu jälleen Korkeavuorenkadulla välillä Tarkk´ampujankatu-Vuorimiehenkatu.

Kesäkatukokeilujen avulla voidaan saada pysyvämpiäkin ideoita siitä, miten katujen ja pienten aukioiden viihtyisyyttä parantamalla voidaan luoda uusi houkutteleva kohde tai yhdistää nykyisiä suosikkikohteita paremmin toisiinsa. Esimerkiksi Designmuseon edustalla olevalla aukiolla tutkitaan mahdollisuutta yhdistää terasseja ja kulttuuritoimintaa. Kesäkadut tukevat kestävää kasvua, ja niillä pyritään vaikuttamaan positiivisesti alueen elinvoimaan kasvavien ihmisvirtojen myötä.

Senaatintorin ja Kasarmitorin kesäterassit olivat suosittuja. Kesäterassi on tavoitteena myös tulevana kesänä, mutta sen sijainti ja muoto ovat vielä suunnittelupöydällä. Päätöksiä terassista ei vielä ole.