Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumenauraajien luvissa puutteita, ajoja jouduttu jopa keskeyttämään – Poliisi: "Kuljettajia on rekrytoitu kiireellä"

Poliisi on kuluvalla viikolla havainnut lumenauraajien luvissa Helsingissä puutteita. Lumenajoja on jouduttu jopa keskeyttämään.

– Se on sinällään harmillista, koska liikenneturvallisuuden kannalta on tärkeää, että lunta saadaan pois kaduilta, jalkakäytäviltä ja pyöräteiltä, listaa Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein.

Pasterstein twiittasi asiasta keskiviikkona ja kertoi, että puutteita auraajien toimissa on havaittu monessa asiassa.

– On liikenneturvallisuuden kannalta tärkeää, että lunta saadaan vietyä kaduilta pois, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Partio kertoi juuri kahvihuoneessa, että aivan liian paljon puutteita mm. ammattiajoluvissa, ajo-ajoissa ja kalustokin oli kirjavaa. #Helsinki #koulutie, Pasterstein kirjoittaa Twitterissä.

Poliisilla on ollut käynnissä raskaanliikenteen valtakunnallinen teemavalvonta. Puutteita on havaittu valvonnan yhteydessä. Tarkastuksia on tehty kymmeniä, muun muassa Jätkäsaaressa ja muiden lumen vastaanottopaikkojen läheisyydessä. Puutteiden havaitseminen johtaa ajon keskeyttämiseen ja sakkoon.

Pasterstein löytää useita syitä puutteisiin.

– Kuljettajia on rekrytoitu kiireisesti. Tästä johtuen heillä on kyllä C-luokan ajokortti, mutta osalta heistä puuttuu ammattipätevyystodistus ja kuljettajakortti, jotka molemmat ovat pakollisia. Tokihan tämä ei koske kuin pientä osaa lumenkuljetuksista, mutta havaintoja on selkeästi enemmän kuin normaalissa raskaanliikenteen valvonnassa.

Lisäksi poliisi on havainnut, että osa vaihtolavakuskeista ajaa nostopuomi alhaalla, kun vaihtolava ei ole päällä.

– Se on vaarallista ja kiellettyä, Pasterstein jatkaa.