Supon uusi toimitalo keskustassa maksaa 135 miljoonaa euroa – ainutlaatuisia turvallisuusratkaisuja

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Suojelupoliisille uudet toimitilat Kaartinkaupunkiin Kaartin kortteliin. Rakennusluvan tultua voimaan käynnistyvät rakennustyöt nyt täydellä teholla. Uudisrakennus korvaa kaksi vanhaa rakennusta Fabianinkadulla. Rakennusten purkamista valmistelevat työt alkavat pian, ja uusi toimitila valmistuu vuoden 2024 lopulla. Kesällä alkavat louhinta- ja räjäytystyöt, jotka kestävät tämän vuoden loppuun.

Suojelupoliisin toimitilahanke on Suomen oloissa poikkeuksellinen ja ainutlaatuinen rakennuksen turvallisuuteen ja toiminnallisuuteen tehtävien ratkaisuiden vuoksi. Uudisrakennus kunnioittaa alueen kaupunkikuvaa ja esimerkiksi rakennuksen kerroskorkeus ei nouse nykyisestä. Pääsunnittelijana ja arkkitehtina toimi Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy.

Rakentamista on valmisteltu jo syksystä 2020 lähtien. Alkuperäinen tavoite oli, että rakennus olisi valmistunut vuodenvaihteessa 2023–2024. Rakennusluvan saaminen edellytti kuitenkin koko Kaartin korttelin asemakaavamuutosta, joka sai lainvoiman vuoden 2021 lopulla.

Hankkeen kustannusarvio on 135 miljoonaa euroa.

Muokattu klo 14.34: Juttuun päivitetty korjatun tiedotteen mukainen räjäytystöiden loppumisaika.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut