Hyväksikäytöstä tuomittu mies pyrki kontaktiin pikkulasten kanssa tarjoamalla perheille hoitoapua – otettiin kiinni ehdonalaisen aikana uusista rikoksista epäiltynä

26-vuotiasta miestä epäillään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, salakatselusta ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja levittämisestä, kertoo Helsingin poliisi, joka on saanut tapauksessa esitutkinnan valmiiksi.

Epäillyt teot tapahtuivat vuoden 2021 aikana. Epäilty on ollut epäiltyjen rikosten tekoaikaan ehdonalaisessa vapaudessa. Aiempi tuomio liittyi vastaavanlaisiin rikoksiin.

"Eihän tätä kehtaa edes ääneen lukea" – Raiskauksen uhreja auttava järjestö kritisoi hallituksen esitystä uudeksi seksuaalirikoslaiksi: nämä ovat erityisen ongelmalliset kohdat

Poliisi aloitti esitutkinnan marraskuun lopussa 2021. Tutkinta lähti käyntiin, kun poliisi sai tiedon huolestuttavasta havainnosta, jonka oli tehnyt epäillyn tunteva henkilö. Vihjeen sisältöä ei voida avata tarkemmin uhrin suojelemiseksi.

Rikoksesta epäilty vangittiin 3. joulukuuta, ja hän on ollut tutkintavankina siitä alkaen.

– Epäilty on hakeutunut tietoisesti kontaktiin pienten lasten, pääsääntöisesti poikien, kanssa. Hän on tarjonnut hoitoapua lapsiperheille internetin lastenhoitosivustoilla. Toiminta on ollut järjestelmällistä, ja epäilty on luonut taitavasti luottamussuhdetta ihmisiin, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen.

Miehen epäillään käyttäneen seksuaalisesti hyväkseen yhtä lasta. Lisäksi hän on esimerkiksi kuvannut alastomia henkilöitä uimahallin suihkutiloissa.

Hänen epäillään myös pitäneen hallussaan ja levittäneen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavia lasta esittäviä kuvia.

– Uskomme, että onnistuimme aktiivisella ja tehokkaalla tutkinnallamme estämään uusia lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia, rikoskomisario Antikainen kertoo.

Tapauksen syyttäjä on erikoissyyttäjä Nina Huttunen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut