Vuosaaren tärkein kartano saa uuden omistajan – tällainen herkkupaikka avataan jo tänä keväänä

Nordsjön kartano Vuosaaressa avautuu tänä keväänä yleisölle. Virallisia kauppakirjoja ei ole vielä allekirjoitettu, mutta ne on tarkoitus hoitaa maaliskuun alkupuolella.

– Kaupunki on jo kaupan hyväksynyt, mutta allekirjoitustilaisuus on muiden kiireiden vuoksi viivästynyt, kertoo yksi tulevista omistajista, Riikka-Maria Lemminki.

Kartano siirtyy kolmen henkilön omistukseen. Paikkaan on tarkoitus avata toukokuussa ranskalainen kauppa ja ravintola, jollainen tulevilla omistajilla on jo nyt Haagassa sekä Vääksyssä, josta toiminta on lähtöisin.

Helsingin Uutiset kertoi Haagaan avatusta ranskalaisesta kyläkaupasta marraskuussa.

Nordsjön kartano vaihtaa omistajaa 393 000 euron kauppahinnalla. Se on ollut tyhjillään vuodesta 2015 lähtien, jolloin päiväkoti Villa Familiaris muutti talosta pois.

Nordsjön kartanoa on pidetty historiallisesti Vuosaaren tärkeimpänä kartanona, jonka päärakennus on peräisin 1800-luvun alkupuolelta. Kartano ja sitä ympäröivä puisto ovat suojelukohteita.

Vuonna 1909 kartano alkoi myydä tilalta huvipalstoja ja vuonna 1937 tilan osti tiilitehdas Saseka. Isännöitsijä, vapaaherra Fabian Wrede asui kartanossa aina 1960-luvulle saakka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut