Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumikasoja, liukkautta, lammikoita... Helsingin kaupunki myöntää, että kadut ovat nyt valitettavan kehnossa kunnossa

Talven vaihtelevat olosuhteet ovat suuri haaste katukunnossapidolle, myöntää kaupunkiympäristön toimiala tiedotteessa.

Sääolosuhteet ovat olleet poikkeuksellisen vaativat, joten kadut ovat valitettavan kehnossa kunnossa.

8 tärkeää kysymystä Helsingin katujen kiistellystä talvihoidosta – tämän verran rahaa kaupunki käyttää fillaribaanoihin

Talven aikana on nähty kovia myrskyjä suurine lumimäärineen, lämpötilan sahaamista nollan ympärillä ja tämän jälkeen lämpimiä päiviä, joista seuraa liukkautta, monttuja sekä vesilätäköitä, jotka eivät pääse poistumaan lumikasojen vuoksi. Loppuviikoksi ennustetaan jälleen lisää lunta ja pakkasta.

Kunnossapidon työmäärän ja kiireen vuoksi esikaupunkialueiden kadut ja etenkin asuntokadut ovat huonossa kunnossa. Ajoradoilla on jäätynyttä lunta, urautumista sekä reikiintymistä. Kaduilla on vielä paljon lumikasoja, jotka sulavat ja muodostavat siten lammikoita, näin myös joukkoliikennekaduilla.

Jalkakäytävät ovat osittain lumikasojen peitossa ja osittain vaarallisen liukkaita liukkaudentorjunnasta huolimatta. Toisaalta jalkakäytävillä on myös sohjoa ja vettä. Jalkakäytävät ovat epätasaisia.

Liukkautta torjutaan jatkuvasti, mutta koska kadun pinta sulaa ja jäätyy pian taas uudelleen, sepeli päätyy jään alle eikä auta liukkauteen kuin hetkellisesti.

Liukkauden ennakoinnissa auttaa tekstiviestipalvelu, joka varoittaa liukkaasta kelistä. Ohjeet ilmaisen palvelun tilaamiseksi löytyvät hel.fi/lumi.

Lumenauraajien luvissa puutteita, ajoja jouduttu jopa keskeyttämään – Poliisi: "Kuljettajia on rekrytoitu kiireellä"

Kaupunkiympäristön toimialalta kysyttiin tiistaina Twitterissä myös kellareiden tilanteesta, jotka kastuvat, kun hulevesikaivot eivät ole auki ja vesi päätyy kellareihin.

– Tällä hetkellä tosiaan vastaavaa ongelmaa on monissa paikoissa, kun jäiset polanteet tukkivat hulevesikaivoja, toimiala myönsi vastauksessaan.

Mahdolliset vahingonkorvausvaatimukset käsitellään aina yksilöllisesti, sillä tilanteet vaativat oman selvittelynsä, kaupunkiympäristöstä todettiin.

Kantakaupungin upouusi pyöräkaista jäi lumikinosten alle – kaupunki myöntää: "Iso ongelma"

Kunnossapitotoimenpiteitä tehdään kaupungin mukaan ympäri vuorokauden. Lisäkalustoa on tilattu paljon, jopa ennätysmääriä. Käytössä on lähes 400 talvihoidon yksikköä.

– Katuja avataan, aurataan ja lingotaan, jäätynyttä lunta höylätään ja irrotetaan, lumikasoja poistetaan ja lunta ajetaan lumenvastaanottopaikoille, rappusia ja pysäkkejä avataan lapiotyönä ja jälleen hiekoitetaan, tiimipäällikkö Tarja Myller kuvailee tiedotteessa katukunnossapidon arkea tänä talvena.

Kaupungin kunnossapidettäviä autoliikenteen katuja ja teitä on noin 1 200 kilometriä. Pyörä- ja kävelyteitä on noin 2 500 kilometriä.

Kuva: Päiväkodin piha karmeassa kunnossa – "Tilanne on raivostuttava"

Suositun reitin varrella ovat portaat otettiin Katajanokalla jälleen käyttöön – turvallisuus parani merkittävästi

Karhennusteipit heti irti: porrassaaga jatkuu Malmilla – myös ylikulkuputkessa liukastellaan

Mäenlaskua haittaavista kivistä, kuopista ja puista valitetaan kaupungille säännöllisesti – "Pyrimme tekemään turvalliset olosuhteet tai sitten pulkkailu kielletään"