Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tätä ravintolaa hehkutetaan "lihansyöjien paratiisiksi" – nämä 4 latinopaikkaa täytyy kokea Helsingissä

Mistä löytää latinalaisamerikkalaista ruokaa ja tunnelmaa Helsingissä? Löytöretki ei ole helppo. Lyhytikäisyys on monien mestojen kohtalo. Osa löytyy enää muistoista, Helsingin Uutiset selvitti.

Maya Bar & Grill (Mikonkatu 18) on poikkeus: Matalan kynnyksen näyteikkuna Etelä-Amerikkaan on toiminut vuosia. Tortilloita on toki tarjolla, mutta myös kuubalainen paella ja chilillä maustettua suklaakakkua. Sijainti Rautatientorilla takaa yleisövirrat, jopa käräjäuutisista tuttu sarjasyömäri on käynyt täällä herkutellen 78,80 euron laskun.

Caverna (Yliopistonkatu 5). Sisäänkäynti Aleksilla ei ole houkuttelevin. Talon uumenissa avautuu nimensä mukaan luola. Lihansyöjien paratiisiksi hehkutettu. Paikka huokuu Brasiliaa. Tarjolla on muun muassa churrasco-vartaita.

"Taivaallisen hyvää ruokaa!" Tässä on Helsingin paras italialainen ravintola – poliisien suosimalle paikalle äänivyöry

Verkkosivuilla kerrotaan, että ravintolssa kiertävät pasadoret eli tarjoilijat veistävät lihan vartaista suoraan lautaselle "aidon rodízio-ravintolan tapaan." Cavernan maailmankeittiö nappaa vahvat vaikutteet myös Japanista: teppanyaki-avokeittiön. Sijainnilla on perinteet; siinä toimi Helsingin ensimmäinen salsaravintola Copacabana.

Tacoja saa toki monesta paikkaa Helsingissäkin. Vahvimman maineen on saavuttanut jo vuosia Kampissa toiminut Pueblo Bar y Taqueria (Eerikinkatu 27).

Helsingin ravintoloita valtaavaa uutta ruokabuumia verrataan jo sushiin - yrittäjä: "Pitää takoa, kun rauta on kuumaa"

Peru tuli tutuksi helsinkiläisille jo ennen Autotaloon hiljattain uudestaan avattua Chevicheriaa, kun Niemenmäessä toimi 2010-luvulla La Morena – ensimmäiseksi ja aidoksi tituleerattu perulainen. Paikka oli välillä niin suosittu, että sinne ei mahtunut ilman pöytävarausta.

Venezuelalainen Coco Grill lopetti viime kesänä seitsemän vuoden jälkeen Vallilassa – toimittuaan aiemmin myös Roihuvuoressa.

Lankkupihveistä tunnettu klassikkoravintola muuttaa Santa Fén viereen – "Taustalla taloudelliset syyt"

Kasarmikadun Cantina West (1990-2019) oli sukupolvikokemus niin bile- kuin brunssipaikkana.

Kolumbialainen kahvila Bocas lopetti Mäkelänkadulla jo pari vuotta sitten

Argentiinalaista ravintolaa saa etsiä lähinnä Tallinnasta.

Brasilialaista ja kuubalaista letkeyttä oli joskus 1990-luvun puolivälissä Uudenmaankadulla toimineessa Bahiassa. Sitä edelsi lyhytikäinen hyvän ruoan ja musiikin paikka Merimiehenkadulla.

Helsingin ydinkeskustan kätköissä on perulainen ravintola, jossa myydään "chicha moradaa" – näin harvinainen juoma valmistetaan

Tiesitkö tästä Olympiastadionin salaisuudesta, joka yllättää monet stadilaisetkin: "Mitä, onko siellä joku sellainen?"

ABC luopui poliisien ilmaisesta edusta – helsinkiläinen kauppias pitää kiinni periaatteestaan: "Tarkoitus on osoittaa heille kuuluvaa arvostusta"

Legendaarinen hampurilaisketju palasi Helsinkiin – Muistatko? Sara Siepin rohkeasta mainoskuvasta roihahti kohu

"Todellinen helmi!" – Vallilan kehutussa ravintolassa käytetään isoäidin reseptejä, oletko maistanut näitä erikoisuuksia?