Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiin on tarkoitus rakentaa kaksi kelluvaa hotellia – suunnittelu vie ennakoitua pitempään

Kelluvan hotellin suunnittelu kestää kaavailtua pitempään Salmisaaressa. Kelluva Kehitysyhtiö Flotel Oy on pyytänyt varauksen jatkamista 31. joulukuuta 2023 asti hankkeen jatkosuunnittelua varten. Hakijan on tarkoitus suunnitella alueelle noin 200 huoneen kelluva hotelli- ja liiketoimintakokonaisuus.

Suunnittelu on osoittautunut ennakoitua haasteellisemmaksi. Koronapandemia on aiheuttanut häiriötä ja muutoksia hotelliliiketoiminnalle. Saman yhtiön Sompasaareen suunnitellun pienemmän kelluvan majoitushankkeen toteuttaminen on viivästynyt alueelle vaadittavan vesiluvan vuoksi. Sompasaareen on tarkoitus toteuttaa majoitusyksikkö, jossa testataan teknisten ja konseptuaalisten ratkaisujen toimivuutta.

Flotelin mukaan Salmisaaren alueen arkkitehtoninen suunnittelu on haastavaa, koska työssä joudutaan yhteensovittamaan niin hotelliliiketoimintaan kuin kaupunkikuvaan sekä alueen toiminnallisuuteen liittyviä seikkoja.

Salmisaarenrantaan on suunniteltu kelluvia hotellihuoneita tai -huoneistoja 1–2 tasossa, kelluva ”Meripaviljonki”, jossa on kokous- ja saunatiloja sekä spa-/allastoimintoja, kahvila–ravintola, jossa on hotellin vastaanottotilat ja vierasvenesataman palvelut sekä vierasvenesatama.

Alueen ympärille suunnitellaan kelluvaa aallonvaimenninta.

Hanke on varausaikana muuttunut alkuperäisestä jonkin verran. Aiemmin maan päälle sijoitettavaksi suunnitellut rakennukset ovat nyt osa kelluvaa kokonaisuutta ja Oikeustalon sivustalle suunnitellusta majoitustilasta on luovuttu, koska rakennukset arvioitiin liian massiivisiksi kokonaisuuteen nähden. Lisäksi on tutkittu vierasvenesataman toteuttamista osana hanketta, jolloin veneilijöitä saataisiin asiakkaiksi.

Kaupunkiympäristölautakunta jätti varauksen jatkamisen pöydälle viime viikolla.