Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyttäjä vaatii Maunulan murhasta elinkautista – 55-vuotias liikuntarajoitteinen nainen surmattiin julmasti

Syyttäjä vaatii Maunulassa marraskuussa tapahtuneesta murhasta elinkautista vankeutta 49-vuotiaalle miehelle.

55-vuotias nainen menehtyi omassa asunnossaan kaulaan tehtyihin viiltoihin. Teko on ollut raaka ja julma, kaulan alueelle kohdistuneita teräaseen iskuja on ollut ainakin kahdeksan ja syyttäjän mukaan tekijän toiminta osoittaa sinnikästä surmaamispyrkimystä.

Uhrilla on ollut hyvin vähäiset mahdollisuudet puolustautua, paeta tai hälyttää apua liikuntarajoitteisuutensa vuoksi, joten teko on siksikin kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Mies on teon jälkeen poistunut asunnosta ja soittanut hätäkeskukseen vasta 3 päivää myöhemmin, jolloin paikalle mennyt poliisi on löytänyt kuolleen naisen.

Ilta-Sanomien mukaan miehellä ja naisella oli seurustelusuhde vuoden 2021 aikana. Mies oli kohdistanut pahoinpitelyitä naiseen aikaisemmin viime heinäkuussa sekä elokuussa, ja häntä syytetään myös naisen vapaudenriistosta elokuussa 2021, kun hän ei päästänyt naista poistumaan asunnostaan.