Brahenkentällä pääsee luistelemaan luonnonjäälle – remontti viivästyi, seuroille vuoroja Käpylästä, Jätkäsaaresta ja Oulunkylästä

Kunnostettavana oleva Kallion urheilukenttä eli Brahenkenttä avattiin maanantaina yleisöluistelulle luonnonjäänä eli säävarauksella. Kentän jäädytyskoneisto ei ole käytössä.

Yleisöluisteluajat ovat joka päivä kello 10–18. Kentällä voi luistella niin kauan kuin sääolosuhteet sallivat ja luistelu jäällä on turvallista. Kentän tilannetietoja voi seurata osoitteesta ulkoliikunta.fi.

Brahenkentällä on meneillään kunnostus, jossa tekojääkentän maan alla olevia jäädytysputkia ja niitä pyörittävän konehuoneen käyttöjärjestelmää on kunnostettu. Kunnostus tehdään, koska kentällä on ollut aiempina vuosina haasteita kentän jäädyttämisen kanssa.

Kentän kunnostustyöt alkoivat lokakuussa ja niiden ennakoitiin valmistuvan joulukuun puolenvälin tienoilla. Kunnostaminen on kuitenkin viivästynyt, koska alkuperäisiin suunnitelmiin kuulumattomat jäädytysputkisto konehuoneeseen ja siellä olevat pumput oli uusittava. Lisätyöt ja niihin liittyvät materiaalien toimitusvaikeudet ovat viivästyttäneet Brakun avaamista.

Jääpallojoukkueet ovat perinteisesti harjoitelleet Brahenkentällä ja pelanneet sarjapelejään. Tänä talvena kenttä ei vielä sovellu jääpallon ottelu- tai harjoituskäyttöön. Kenttäalueella viimeistellään valaistusta, kaapelivetoja ja maanmuokkaustöitä, kuten asfaltointeja ja pintojen tasoituksia.

Täksi talvikaudeksi jääpalloseuroille on järjestetty korvaavia peli- ja harjoitteluvuoroja Käpylästä, Jätkäsaaresta ja Oulunkylästä.

Helsingissä on auki yhteensä yhdeksän tekojääkenttää eri puolilla Helsinkiä. Tälläkin talvikaudella kaupungin kaikilla tekojäillä luistelu on maksutonta. Tekojäiden ja luonnonjääkenttien kenttäkohtaisia tilannetietoja voi seurata ulkoliikunta.fi -palvelusta.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut