Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Taliin suunnitellaan uutta urheiluhallia – 125 parkkipaikkaa jäämässä alle: "Kaupungin kasvu lisää painetta"

Liikunta: Taliin suunnitellaan myös lukuisia muita uudistuksia ja laajennuksia.

Talin liikuntapuistoon suunnitellaan uutta urheiluhallia sekä lukuisia muita uudistuksia. Suunnitelmissa on laajennuksia myös nykyisiin halleihin.

Suunnitelmat ovat tällä erää kaavamuutoksen vaiheessa. Kaava etenee seuraavaksi kaupunkiympäristölautakuntaan maaliskuun lopulla.

Jos kaava hyväksytään ja kaikki etenee suunnitellusti, uuden urheiluhallin rakennustyöt ja nykyisten hallien laajennukset voivat Helsingin kaupungin arkkitehti Siv Nordströmin arvion mukaan alkaa muutaman vuoden sisällä.

Uusi urheiluhalli sijoittuu suunnitelmissa nykyisten liikuntapuiston kaakkoisosaan Huopalahdentien varteen. Nordströmin mukaan uusi halli ja muut uudistukset vähentäisivät noin 125 parkkipaikkaa.

Urheilupuiston viheralueet on haluttu säilyttää.

– Tämä on samalla kaupunginosapuisto ympäröiville asukkaille. Haluamme varjella puiston viherarvot, Nordström sanoo.

Yksittäisiä puita voidaan kuitenkin joutua kaatamaan töiden yhteydessä, Nordström arvioi.

Nämä viisi Omastadi-ehdotusta menivät läpi Länsi-Helsingissä – ”Lampola” Seurasaareen sai yli 700 ääntä

Liikuntahallitonteille on kova kysyntä, joten rakennuspaikan vuokraus tullaan kilpailuttamaan. Ainakin Talihalli on ilmoittanut olevansa kiinnostunut uudesta liikuntapaikasta – ajatus uudesta urheiluhallista lähti yrityksen mukaan heiltä.

– Halli voisi meidän suunnitelmissamme olla lajeiltaan hyvinkin monipuolinen. Olemme mailapelihalli, joten se on lähtökohtana, mutta suunnitelmissamme on myös monitoimitilaa. Lisäksi haluaisimme tarjota ympärillä olevaan puistoon liittyvää matalan kynnyksen ohjattua toimintaa lähiseudun asukkaille, sanoo Talihallin toimitusjohtaja Sari Niemistö.

Nordström kertoo, että uuden urheiluhallin kerrosala riittäisi jopa kolmeen kerrokseen.

– Toiveena ja tavoitteena on, että hallissa olisi useita eri liikuntamuotoja, Nordström sanoo.

Suunnitteilla on muitakin uudistuksia.

Liikuntapuistossa sijaitseville tenniskeskukselle, keilahallille, Talihallille sekä kuntosalille on varattu laajennusmahdollisuuksia.

Alueelle on varattu myös paikka koirapuistolle. Se toteutetaan, jos Haagan koirapuisto poistuu käytöstä.

Lisäksi liikuntapuiston pääreittejä ja niiden ympäristöä kehitetään virkistyskäyttöön. Pääreittiä liikuntahallien yhteydessä aiotaan kohentaa erottamalla pyöräily puurivillä jalankulusta.

– Alueella on kaavassa varattu myös tarvittavia yhteysreittejä liito-oraville, Nordström kertoo.

Liikuntapuistosta löytyy elämyksiä jopa ilmaiseksi – koronatilanne on saanut Anssin siirtämään treeninsä ulos

Kaavamuutos on tehty yhteistyössä alueen yritysten ja asukkaiden kanssa. Muistutuksia tuli kolme. Ne liittyivät esimerkiksi luonto- ja lähimaisema-arvojen parempaan huomiointiin kaavassa.

Uusien liikuntatilojen taustalla ovat muuttovoiton aiheuttamat paineet.

– Kaupunki kasvaa ja samalla myös paine liikuntatiloille, Nordström sanoo.

– Toivon ja uskon, että kaava etenee suunnitelmien mukaan ja saamme uusia liikuntatiloja Talin urheilupuistoon tulevina vuosina.