Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronapandemian kurimukseen ajautunut näytelmä näkemässä vihdoin päivänvalon – ensi-iltaa lykätty jo kahdesti

Teatteri: Teatteri Kultsan näytelmän ensi-iltaa on lykätty jo kahdesti.

Teatteri Kultsan näytelmä Kuusi pointtia näkee näillä näkymin vihdoin päivänvalon maaliskuun alussa.

Näytelmän ensi-iltaa on jouduttu lykkäämään jo kahteen otteeseen. Samalla on vaihtunut näytelmän nimikin.

– Toivon todella, että saamme vihdoin esittää Kuusi pointtiamme. Jännitämme kyllä kovasti, miten rajoitustoimien kanssa tällä kertaa käy, kuten kaikki teatterit ja kulttuuritapahtumat, sanoo näyttelijä Kati Hynninen.

Näytelmä koostuu teatterin omien kirjoittajien uusista lyhytnäytelmistä. Luvassa on niin komediaa kuin ihmissuhdedraamaa. Näytelmiä yhdistää identiteetin pohtiminen.

Illan aikana nähdään yhteensä kuusi lyhytnäytelmää – mistä juontuu myös näytelmän nimi. Yhteensä illan aikana nähdään lähes parikymmentä roolia.

Teatterin mukaan näytelmässä henkilöiden minäkuva muuttuu elämän pyörteissä niin kotona kuin baarissa ja työpaikalla. Puolisot, perheenjäsenet ja työtoverit joutuvat päättämään, onko järkeä jatkaa entiseen malliin.

– Päästäänpä osallistumaan myös maailmankirjallisuudesta tuttujen Hamletin ja Raskolnikovin tapaamiseen, kuvailee Teatteri Kultsan Jorma Hellström.

Yhtä lukuun ottamatta kaikki näytelmän kirjoittaneet ohjaavat näytelmänsä itse. Hellström vastaa kirjoittajaryhmän luotsaamisesta ja näytelmän kokonaisuuden ohjaamisesta.

Pandemia ei ole Hellströmin mukaan vaikuttanut paljoa kirjoittamiseen.

– Kirjoittaminen on aina yksinäistä puurtamista. Jos yhteisiä tapaamisia ei ole, on palautteiden antaminen toisille kirjoittajille kuitenkin työläämpää, Hellström sanoo.

Näyttelijä Jouni Puumalainen kuvailee, että etäyhteydet sopivat jotenkuten harjoittelun alkuun, mutta muuten etäharjoittelu ei korvaa yhteistä aikaa näyttämöllä.

– Eihän se oikein luontevaa ole, koska näytelmän tekeminen yhdessä vaatii fyysistä läsnäoloa ja toisen eleiden, liikkumisen sekä muun sellaisen ottamista huomioon. On se etäyhteyksillä tosi kömpelöä ja teennäistä, Puumalainen sanoo.

Kuusi pointtia -näytelmän ensi-ilta järjestetään perjantaina 4. maaliskuuta. Esitykset jatkuvat Teatteri Kultsassa maaliskuun. Teatteri kannustaa tarkistamaan esitysaikataulun verkkosivuiltaan.