Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jokereiden KHL-selitykselle raju tyrmäys somessa: "Kannattajat petettiin!"

Helsingin Jokereiden kannattajaryhmä Eteläpääty ry vaati eilen seuran välitöntä vetäytymistä Venäjän KHL-liigasta.

Taustalla on Venäjän toimet Ukrainassa.

– Jokerien pelien jatkuminen aiheuttaa koko seuralle mittaamatonta vahinkoa, jota ei välttämättä enää koskaan pystytä korjaamaan, tiedotteessa sanotaan.

Yhdistys vetosi myös Jokerit ry:n päättäjiin.

– Suojelkaa seuraa vetämällä tunnuksenne pois KHL:ssä pelaavalta joukkueelta.

Jokerit kommentoi tilannetta tiistai-iltana omalla tiedotteellaan.

– Jokereilla on KHL:ssä sitovat sopimukset ja velvoite niiden noudattamiseksi. Jokereilla on myös vastuu työnantajana. Koska tilanne on myös poikkeuksellisen vaikea, emme koe, että Jokerit urheiluseurana on oikea taho linjaamaan voimakkaasti näkemyksiään tilanteesta. Tällä hetkellä seuraamme tilannetta tarkasti ja käymme aktiivista vuoropuhelua sidosryhmiemme kanssa. Seuraamme myös mahdollisiin pakotteisiin liittyviä päätöksiä tarkasti ja tulemme noudattamaan niitä toiminnassamme tinkimättömästi, tiedote kuuluu kokonaisuudessaan.

Jokereiden antama selitys on saanut sosiaalisessa mediassa täystyrmäyksen. Tiedotetta on kommentoitu Twitterissä tulikivenkatkuiseen sävyyn.

– Töölön Vesasta käynnistynyt hieno historia on vedetty vessanpöntöstä alas. Hävettävää, kirjoittaa kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Otto Meri.

Liike Nytin valtuutettu Joel Harkimo vastasi toisesta näkökulmasta.

-Ihan mielenkiinnosta niin meneekö samaan hävettävään kastiin kaikki Kulta Leijonat jotka pelaa KHLssä jotka ei ole irtisanonut niiden sopimuksia? (tai no siis kaikki KHL Suomalaiset), Harkimo twiittasi.

Jokerien entinen omistaja Harry Harkimo (liik.) ei ole toistaiseksi kommentoinut aihetta ainakaan Twitterissä, vaikka moni on sitä häneltä pyytänyt.

Ihan mielenkiinnosta niin meneekö samaan hävettävään kastiin kaikki Kulta Leijonat jotka pelaa KHLssä jotka ei ole irtisanonut niiden sopimuksia? (tai no siis kaikki KHL Suomalaiset).

– Nyt menee kyllä metsään nää päätökset, toki tilanne on vaikea, mutta kyllä hyvien johtajien tulisi tunnistaa kuinka tässä tilanteessa kuuluisi toimia, Mirko Laine kirjoitti Twitterissä.

– Tältä näyttää kun muoviseuraa ei kiinnosta kannattajat. Varmasti aika ikävä fiilis olla kannattaja, Marko Karvonen pohtii.

– Ensin kannattajat jätti selkeän viestin ja sen jälkeen kun olisi ollut mahdollisuus tulla moraalisena voittajana ulos, niin petettiin vielä ne kannattajat. Jokerien kannattajat ansaitsevat paljon parempaa kuin Jari Kurrin ja KHL:n, nimimerkin takaa kommentoidaan.

Twitterin lisäksi asiaa on puitu myös Helsingin Jokereiden Facebook-sivulla.

– Eiköhän nyt ole korkea aika päätepysäkille KHL-sekoilussa, Rami Prokki kirjoittaa.

– Paluu Liigaan olisi ainoa oikea päätös tässä tilanteessa, Heikki Arohonka kommentoi.

Asiaa on käsitelty myös muista näkökulmista.

– Vaikea paikka, ei käy kateeksi. Mutta kyllähän KHL yhtälö alkaa olemaan tiensä päässä. Ja ainakin tämä kausi oman fanituksen osalta. Mutta twitterin moralisteja en noteeraisi. Kummasti kelpasi mitalit kansalle. Uiguurien asia ei niinkään näyttänyt kiinnostavan juuri ketään, Jon T -niminen käyttäjä sanoo Twitterissä.

Jokereiden seuraava kotiottelu on Hartwall-areenalla 1. maaliskuuta. Vastaan tulee Spartak Moskova.