Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vanhemmat suuttuivat kaupungin päätöksestä Lassilassa – "En näe loogisuutta"

Lapset: Vanhemmat ovat perustaneet adressin Iltapäivätoiminnan lakkauttamista vastaan Lassilassa. Heidän on vaikea ymmärtää kaupungin suunnitelmia.

Lassilalaisten lasten vanhemmat ovat keränneet adressin ja vetoavat kaupunkiin iltapäivätoiminnan jatkumisesta Lassilassa. Adressiin on tähän mennessä kertynyt yli 210 nimeä.

Kaupunki aikoo ensi syksynä lopettaa koululaisten iltapäivätoiminnan Laurinniityn leikkipuistossa Lassilassa. Syynä on kasvatus- ja koulutuslautakunnan joulukuussa tekemä päätös muuttaa kaikki koululaisten iltapäivätoiminta perusopetuslain mukaiseksi ja keskittää toiminta vain osaan leikkipuistoista.

Aloitteen takana on lähellä Laurinniityn leikkipuistoa asuva Iina Rajaluoto, jonka lapsi on ensi syksynä aloittamassa koulun Mäkipellontien väistötiloissa Etelä-Haagassa. Koulu sijaitsee noin kahden kilometrin päässä kotoa.

– Laitoin adressin vetämään, jos se edes vähän hidastaisi kaupungin suunnitelmia. Surettaa, että vanhempien kanssa asiasta ei ole keskusteltu. Saimme kuulla suunnitelmista täysin ohimennen ekaluokkalaisten vanhemmille tarkoitetussa tilaisuudessa koululla tammikuussa.

Lassilalaisten vanhempien mukaan Laurinniityn iltapäiväkerho on säilytettävä. Etusijalla on lasten turvallisuus.

Vanhempia huolettaa se, että iltapäiväkerho perustettaisiin koululle, josta lasten on ensi syksystä alkaen käveltävä kotiin Lassilaan. Lähellä kotia sijaitseva Laurinniityn leikkipuisto olisi vanhempien mielestä parempi paikka toiminnalle, sillä lapset voisivat kävellä sinne heti koulun jälkeen.

– Jos kaupungin päätös pitää, moni vanhempi haluaisi varmasti tulla hakemaan lastaan iltapäiväkerhosta, mutta kuinka moni pystyy hakemaan lapsensa jo neljän aikaan? Rajaluoto pohtii turvallisuusasioita.

Rajaluodon lapset ovat 8-, 6- ja 5-vuotiaita.

Asian tiimoilta perustettuun Whatsapp-ryhmään on liittynyt jo lähes 50 vanhempaa.

Johtava leikkipuisto-ohjaaja Outi Halme sanoo ymmärtävänsä vanhempien huolen ja keskustelleensa alkuvuodesta pitkiä puheluita joidenkin vanhempien kanssa. Päätöksen takana on Helsingin tahto.

– Kaupungissa järjestetään jatkossa yhdenmukaistaa iltapäivätoimintaa. Ajatuksena on yhdenvertaisuus eli samaa palvelua tarjotaan koko kaupungissa.

Tähän asti ip-toiminta on ollut leikkipuistojen, koulujen ja eri palveluntuottajien järjestämää toimintaa.

Kaupungin suunnitelmien mukaan ensi syksynä Haagassa ykkösluokkalaiset jäisivät iltapäivätoimintaan koululle ja kakkoset leikkipuisto Idaan, jossa koululaisten määrää nostetaan 30:stä noin 60:een. Laurinniityn leikkipuiston henkilökuntaa on tarkoitus siirtää Idaan.

– Olemme järjestämässä Teams-palaveria, johon tulee mukaan myös varhaiskasvatuksen aluepäällikkö, Halme toteaa.

Teams-palaveri pidetään 2. maaliskuuta kello 16.30–17.30. Kokoukseen voi osallistua tästä linkistä.

Rajaluoto sanoo, että vanhempien on vaikea ymmärtää kaupungin suunnitelmia.

– Jos hoitajia täytyy joka tapauksessa siirtää Idaan, niin miksi ne eivät voisi sitten siellä Laurinniityssä? En näe loogisuutta päätöksessä, äiti pohtii.

– Lauriinnityssä olisi kaiken lisäksi vielä siistit, remontoidut ja toimivat tilat. Myös piha on iso ja siellä on paljon virikkeitä.

Leikkipuisto sijaitsee Lassilan urheilupuiston vieressä.

Vanhemmat kyseenalaistavat myös paikkojen sekä tilojen riittävyyden jatkossa. Lain mukainen toiminta on myös kalliimpaa kuin välipalamaksullinen leikkipuistotoiminta.

– Perheillä tulisi olla valinnanvapaus iltapäiväkerhotoiminnan suhteen. Alakoululainen ei mielestämme tarvitse koulupäivän jälkeen juurikaan enempää kuin välipalan ja vapaata leikkiä tutussa ympäristössä, jossa turvallisen aikuisen apu on saatavilla tarvittaessa, adressissa todetaan.