Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Suomalainen mansikanviljelijä lupaa majoittaa yli 60 ukrainalaista tilalleen – "Kutsumme kaikki vuosien varrella kanssamme työskennelleet ja heidän lähiomaisensa"

Inkoolainen maanviljelijä Karl Åberg kutsuu kotitilalleen ukrainalaisia kausityöläisiä, jotka ovat vuosien varrella olleet marjanpoimijoina Veikkolassa ja Inkoossa.

Åberg julkaisi perjantaina Facebookissa kutsun ja neuvoja, miten Suomeen voi tulla.

– Kutsumme kaikki vuosien varrella kanssamme työskennelleet ukrainalaiset ja heidän lähiomaisensa asumaan kanssamme tänne Flythin tilalle Inkooseen. Meillä on asuntoja 64 hengelle, Åberg kirjoittaa.

– Jos olet Puolassa, mene bussilla Tallinnaan ja lautalla Helsinkiin tai lennä suoraan Helsinkiin. Järjestämme noudon satamasta tai lentokentältä. Pysy turvassa, Åberg neuvoo Facebookissa.

Åbergilla on laajat mansikanviljelykset Kirkkonummella ja Inkoossa. Kirkkonummen kunnan omistamia peltoja hän on viljellyt pitkään.

Tuleva kesä on Åbergin mukaan erittäin epävarma mansikanviljelyssä. Hän kertoo Svenska Ylelle, että sato voi jäädä poimimatta, jos ukrainalaisia kausityöntekijöitä ei saada Suomeen.

Åbergista kertoi ensimmäisenä Länsiväylä-lehti.