Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kun Anneli, 60, treenaa olohuoneessaan, jopa 10 000 silmäparia seuraa – "Pitää olla vaihtelevuutta, että tapahtuu kehitystä"

Koti: Anneli Nieminen kannustaa kaikkia lihaskuntotreeneihin Instagramissa. Nykyinen personal trainer on entinen kilpatanssija.

Koko kropan HIIT käsipainoilla, mehevä olkapää/selkä/ojentaja-hauispumppi, lämmittely/liikkuvuustreeni...

Lisensoitu personal trainer Anneli Nieminen, 60, pistää menemään Instagram-tilillään ja saa ainakin osan yli 10 000 seuraajastaan treenaamaan.

Sosiaalisen median videonsa Nieminen kuvaa olohuoneessaan sohvan edessä, allaan paksu, pehmeä matto. Tila on kompaktin kodin paras paikka jumppaamiseen.

Uuden treenivinkin hän julkaisee yleensä pari kertaa viikossa.

– Suunnittelen treeniohjeita pitkään ja myös tekstiä, jonka kirjoitan. En halua käskeä, että tee näin ja näin tai tuputtaa, Nieminen sanoo.

– Treenissä pitää olla myös vaihtelevuutta, että tapahtuu kehitystä.

Nieminen tekee ohjeet omasta halustaan eikä saa niistä keneltäkään maksua tai muuta hyötyä.

Treenivideoiden teko alkoi 2020, kun ryhmäliikuntatuntien vetäminen oli keskeytynyt koronan takia ja aiemmin personal traineriksi kouluttautunut Nieminen päätti keskittyä yksilöohjaukseen. Sille on tilausta, sillä työssään stressaantuneet ihmiset kaipaavat tukea ja jotakuta, joka sanoo, mitä tehdään.

Lihaskuntotreenien ohessa personal trainer muistuttaa muun muassa proteiinin tärkeydestä lihaksille ja muistakin terveyteen liittyvistä asioista.

– Ajattelen, että tämä on yksi tapa auttaa. Pystyn auttamaan ihmisiä, vaikka minusta ei tullut sairaanhoitajaa.

Niemisellä on kuitenkin useita liikuntaan, hyvinvointiin ja ravitsemukseen liittyviä tutkintoja.

Helsinkiläissyntyinen Nieminen on alun perin tanssinopettaja ja SM-tason kilpatanssija. Sipooseen, Hansaksen asuinalueelle, hän muutti nelisen vuotta sitten.

Jo aiemmin Sipoo oli hänelle tuttu, sillä vuosia sitten hän alkoi pitää zumba-tunteja monitoimihallissa Nikkilässä.

– En yhtään tiennyt, miten paljon zumba kiinnostaisi.

Hän varasi yhden osan hallia, mutta zumbaajia tuli paljon enemmän kuin tilaan mahtui. Hän kävi laittamassa lapun ovelle, kun kasassa oli 120 naista.

– Mutta ihmisiä vaan tuli, ja he sanoivat, että me olemme odottaneet tätä, Nieminen muistelee hymyillen.

Lopulta zumbaajille piti tehdä lisää tilaa ja Nieminen meni vetämään tunnin katsomoon.