Nyt äänestetään Helsingin parasta olutravintolaa! Tämä Fredan klassikko on ensimmäinen paikka, jossa myytiin "ykköstä" hanasta – kisan edellinen voittaja lanattiin maan tasalle

Juuri nyt Panimoravintola Bruuveri ei ole aivan nimensä veroinen.

– Tällä hetkellä hanoistamme ei löydy omaa tuotantoa, koska olemme kevään aikana uudistamassa ravintolapanimomme toimintaa, ravintolapäällikkö Mikko Rautio kertoo tiskin takaa Kampin kauppakeskuksessa.

Panimo jatkaa nykyisillä laitteilla nykyisessä tilassa. Uudesta vaiheesta seuraa tiedote jo lähiviikkojen aikana.

Bruuveri on yhtä vanha kuin 2006 avattu kauppakeskus. Ensiolut oli Bruuveri Stout. Mikkeliläisen Pertti Oksan perustamaa ravintolaa on isännöinyt Markku Niiveri. Oksa perusti aikoinaan myös Saimaan Panimon.

Helsingissä on useita, vuosikymmeniä toimineita olutravintoloita. Helsingin Uutiset hakee äänestyksellä oluen ystävien suosikkia.

Mikä on Helsingin paras olutravintola? – Ehdota omaa suosikkiasi Helsingin Uutisten äänestyksessä!

Kaksi klassikkoa, Fredrikinkadun Pub Angleterre ja Mannerheimintien William K, avasivat ovensa viime tiistaina koronasulun jälkeen.

Angleterre on niin syvällä kaupungissa, että se unohtuu joskus oluenystäviltäkin. Se on kuitenkin Helsingin vanhin brittipubi. Ikämittauksessa voittaa vain Tampereen Salhojankadun Pub, joka perustettiin 1969.

Ravintola Angleterre avautui nykyisellä paikallaan jo 1955, ja Elanto sisusti ruokaravintolansa brittipubiksi 1976. Angleterre oli ensimmäinen paikka, joka kokeili I-olutta hanassa. Se oli mahdollista, koska asiakaskuntaan kuului brittejä, jotka suosivat mietoja mallasjuomia.

– Angleterre on yksi meidän ikoneistamme ja oli hienoa päästä avaamaan se jälleen, HOK-Elannon ravintolatoimialan aluejohtaja Satu Rytkönen toteaa.

Hän lupaa, että paikka pysyy ennallaan:

– Olemme investoineet siihen jonkin verran joka vuosi ja näin pitäneet paikat kunnossa ja remontoineet muun muassa baaria ja taustatiloja. Pidämme huolta ja kehitämme Angleterreä tarpeen mukaan, pieteetillä, Rytkönen vakuuttaa.

Mannerheimintie William K. oli 1991 Elannon ensimmäinen ”Viljami”-ketjun paikka Helsingissä. Pilottihanke oli testattu Hyvinkäällä. Tätä ennen paikalla oli toiminut vanhojen helsinkiläisten muistama kahvila Kisakenno. Välivaiheessa yritti Elannon Pizzeria N:o 1, joka oli floppi.

Helsingin Uutisten ensimmäisen Stadin paras olutravintola -äänestyksen 2015 voitti Puotilan Pikkulintu. Nyt sitä ei ole ja ostarin purkaminen alkoi jokin aika sitten.. Uudet Pikkulinnut pyrähtivät Ruttopuistoon ja Kontulaan.

Puotilan ostarin purkaminen lähenee – palkittu olutravintola muuttaa Kontulaan, mutta lupaa palata myös syntysijoilleen: "Parin vuoden rakentamisen jälkeen"

Linnun isä Markku Ristevirta siirtyi viisi vuotta sitten taustavaikuttajaksi ja juomatalonsa pomoksi. Näin maahantuoja ja tukkuri kuvaa olutravintoloiden huimaa kehitystä 20 vuodessa. Onkin käynyt niin, että maailma ei ole kaksinapaistunut:

– Aikanaan oli pieniä olutravintoloita, joissa tarjottiin erikoisoluita – joukossa toki paljon tuontia ulkomailta. Toisaalta oli niitä, joissa oli tuhannen litran tankit. Nekin kutsuivat itseään olutravintoloiksi. Nyt näiden kahden ero on kaventunut, sekoittunut.

– Isotkin panimot ovat hyväksyneet vierashanat eivätkä pyri sopimuksissaan sanelemaan ravintolan valikoimaa. Tämä olisi tuntunut aiemmin käsittämättömältä.

20 vuotta sitten suuri joukko kuluttajia laski ja optimoi Ristevirran mukaan näitä kolmea muuttujaa: alkoholisisältöä, litrahintaa ja annoskokoa.

– Nyt annoskoot vaihtelevat. Maku ratkaisee. Sukupolvet ovat vaihtuneet. Iso osa on syntynyt EU-aikana ja heillä on erilainen ymmärrys ravintolasta kuin vanhemmillaan.

Äänestä suosikkiolutravintolaasi:

Kallion yössä juhlitaan pian ilman viinaa – tällainen on odotettu klubi: "Olisi aika outoa tulla vetämään tänne muita päihteitä"

Onko tässä järkeä? Suomalaiset pienpanimot saivat tarpeekseen sääntö-Suomesta – "Muut eivät ole uskaltaneet tehdä tätä"

Maistuisiko sinulle 20 000 euron olutlasti alle kahdella tuhannella eurolla? – Konkurssiin asetetun helsinkiläisravintolan varastoa huutokaupataan nyt

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut