50 vuotta toiminut SexShop joutui muuttamaan pois Kalliosta – omistaja kuvaa nykyistä kilpailutilannetta erittäin kovaksi: "Nettiin on helppo tehdä suomenkielisiä sivuja"

Jyri von Grossin SexShop muutti kolmisen vuotta sitten Ikean lähelle Vantaan Porttipuistoon alkuperäisiltä sijoiltaan Kalliosta, jossa tilan puolesta tulivat seinät auttamatta vastaan. Yritys on toiminut jo 50 vuotta.

Hän kuvaa tämän päivän kilpailutilannetta erittäin kovaksi.

– On muutamia suuria pajoja, jotka toimivat isoin budjetein ja kovin ottein. Myös globaali nettikauppa puskee tänne, nettiin on helppo tehdä suomenkielisiä sivuja.

Tuotteet ja asenteet ovat muuttuneet.

– Ala on oikealla tavalla arkipäiväistynyt, koska kyllähän erotiikka kuuluu ihmisen elämään ja on hyvä asia, jos sen kanssa on sujut, Jyri von Gross sanoo.

Myytävät tuotteet tulevat Euroopasta, etupäässä Saksasta ja Alankomaista.

– Suunnittelijat ovat kovan tason kavereita ja erotiikka-alasta on tullut globaalistikin aivan toisenlainen. Nykyäänhän tämä on ihan lifestylea. On hierontaöljyjä, asuja, kondomeja, ja totta kai välineitäkin, mutta ne ovat kehittyneet lelumaisemmiksi. Uutuuksia tulee hirveällä tahdilla.

Punainen Kuu -myymälöitä Tikkurilassa ja Hämeenlinnassa pyörittävä Anssi Mattila puhuu hänkin kulttuurin muutoksesta alalla.

– Kun ennen oltiin syntisiä, kamalia ja pelottavia, nyt ihmiset ovat heränneet huomaamaan, että hetkonen, tuonne kauppaanhan voi oikeasti mennä.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut