T24 | Keskipalkka nousi Virossa viime vuonna lähes 7 prosenttia

Thea Ekholm

Viron tilastokeskuksen mukaan keskimääräinen kuukausipalkka nousi Virossa vuonna 2021 lähes 7 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Palkkojen kasvu elpyi viime vuonna Virossa vuonna 2020 tapahtuneesta ja koronan aiheuttamasta hidastumisesta ja saavutti koronapandemiaa edeltäneen tason. Keskimääräinen kuukausipalkka oli Virossa viime vuonna 1 548 euroa, mikä on 6,9 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020.

Viron tilastokeskuksen analyytikon Argo Tarkiaisen mukaan korkeimmat keskimääräiset kuukausipalkat maksettiin taas samoilla toimialoilla.

– Korkein keskimääräinen kuukausipalkka oli ICT-sektorilla (2 804 €), rahoitus- ja vakuutusalalla (2 568 €) sekä energia-alalla (2128 €), Tarkiainen sanoo.

Alhaisimmat kuukausipalkat olivat puolestaan toimialoilla, jotka ovat kärsineen koronapandemiasta eniten.

– Matalimmat keskimääräiset kuukausipalkat maksettiin kiinteistöalalla (1 132 €) sekä majoitus- ja ravitsemustoiminnassa (916 €), Tarkiainen toteaa.

Virossa keskimääräiset kuukausipalkat nousivat viime vuonna eniten terveydenhuolto- ja sosiaalialalla (13,1 %) ja kaupan alalla (10,7 %). Vähiten nousua tapahtui koulutussektorilla (2,5 %) ja energia-alalla (0,5 %).

Alueellisessa vertailussa keskimääräiset kuukausipalkat ovat edelleen korkeimmat Harjumaan (1 694 €) ja Tarton (1 550 €) maakuntien alueella. Alhaisimmat keskipalkat ovat puolestaan edelleen Võrun (1 192 €) ja Hiidenmaan (1 194 €) maakuntien alueella.

Eniten keskimääräiset kuukausipalkat nousivat viime vuonna Läänemaan (13,2 %) ja Hiidenmaan (12,3 %) maakuntien alueilla, mutta Põlvan maakunnassa kuukausipalkat puolestaan laskivat (1,8 %).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut