Husin sairaaloissa yhä voimassa vierailukielto – lievennyksiä luvataan "lähiaikoina"

Husin sairaaloissa jatkuu yhä vierailukielto, vaikka esimerkiksi Helsingin kaupungin sairaalat sallivat jo läheisten vierailut potilaiden luokse ja yhteiskunnan laajoja koronarajoituksia poistettiin 1. maaliskuuta.

Husin viestinnästä kerrotaan, että pandemiakoordinaatioryhmässä on jo useamman viikon ajan käsitelty vierailurajoituksia ja niitä on päätetty jatkaa, koska tautia on ollut erittäin paljon liikkeellä.

– Osastoepidemiat aiheuttavat paljon huolta, ylimääräistä työtä ja vaikeuttavat muiden potilaiden hoitoa, koska toimintaa joudutaan rajaamaan yksikössä, jossa tartuntoja ja altistumisia on todettu. Olemme lieventämässä potilaiden lähiomaisten vierailurajoituksia lähiaikoina, kerrottiin viestinnästä torstaina.

Laaja etätyösuositus ja ravintolarajoitukset päättyvät tiistaina – Näin palaat lähitöihin turvallisesti

Hus asetti nyt voimassa olevan vierailukiellon 31. joulukuuta 2021, jolloin kaikki potilaiden läheisten vierailut tiloihin lähtökohtaisesti kiellettiin koronan alettua levitä uudelleen.

Sallittuja ovat olleet vain lastenosastojen potilaiden ja synnyttäjien luona vierailu. Saattohoidossa olevan tai muuten vakavasti sairaan potilaan läheisten vierailut ovat olleet mahdollisia erikseen sovittaessa.

Tämän syyn takia moni luopui maskin käytöstä Helsingin julkisessa liikenteessä – Kristiina, 35: "En näe enää pakolliseksi"

Laaja etätyösuositus päättyy – Tätä se tarkoittaa

Kokoontumiset, ravintolat – Näin koronarajoitukset höllentyivät tänään Uudellamaalla

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut