Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Täyttömäen kunnostus sulkee suositun frisbeegolf-radan Helsingissä jopa vuosiksi – Nämä uudet radat valmistuvat seuraavaksi

Harrastukset: Vuosaareen avataan uusi frisbeegolf-rata ja Paloheinään aletaan rakentaa kenttää ensi vuonna. Talin kilparata puolestaan voi olla suljettuna jopa vuosia.

Vuosaareen on valmistumassa 8-väyläinen frisbeegolf-rata alkukesästä.

– Heti kun routa on sulanut, radalla päästään tekemään viimeistelytöitä. Rata on mitä todennäköisemmin pelikunnossa kesään mennessä, kertoo yksikön päällikkö Tero Santaoja kaupunkiympäristön toimialalta.

Rata sijaitsee Vuosaaren liikuntapuiston yhteydessä.

Lajin kasvava suosio aiheuttaa paineita uusien ratojen avaamiselle. Helsingissä tällä hetkellä olevat radat ovat etenkin kesällä erittäin ruuhkaisia.

Uusien ratojen ja harjoittelupaikkojen rakentaminen sai myös kannatusta Pohjois- ja Koillis-Helsingin Oma Stadi -äänestyksissä. Valtuutettu Jussi Chydenius (vihr.) sekä 14 muuta valtuutettua ovat myös esittäneet aloitteessaan uusien ratojen rakentamista edullisen ja suositun harrastuksen mahdollistamiseksi mahdollisimman monille.

Santaoja kertoo sähköpostitse, että Omastadi-rahoituksella toteutetaan Paloheinään jo aiemmin suunniteltua rataa. Rata tulee Paloheinän täyttömäen alueelle sekä sen välittömään läheisyyteen.

Radan toteutussuunnittelu on alkanut. Rakentamisen on arvioitu alkavan vuonna 2023.

Koillisen Omastadi-äänestyksessä toteutukseen saakka ylsi ehdotus ”frisbeegolfratoja ja -harjoittelupaikkoja Helsinkiin”. Tällä rahoituksella toteutetaan harjoittelupaikkojen rakentamista ja korjaamista vielä tämän vuoden aikana. Hankkeen jatkosuunnittelussa kartoitetaan uudet paikat ja korjattavat kohteet.

Vaikka Vuosaaren ja Paloheinän radat tuovat lisää harrastusmahdollisuuksia, on Talin täyttömäen jättiremontti tuomassa lähivuosina isoa frisbeegolfaukkoa läntiseen Helsinkiin.

18-väyläinen, kansainvälisten kilpailujen standardit täyttävä rata sulkeutuu mahdollisesti jopa vuosien ajaksi.

Rata sijaitsee osin jätteiden ja maatäyttöjen päällä. Kaupunki on velvollinen kunnostamaan alueen sellaiseksi, ettei se aiheuta ympäristöhaittoja.

– Kunnostuksessa varmasti menee vuosia työn haastavuuden takia, Santaoja arvioi.

Näillä näkymin kunnostustyöt alkaisivat vuonna 2025.

Kunnostustöiden jälkeenkin Taliin on tarkoitus sijoittaa 18-väyläinen rata.

– Radan luonne ja koko tulee kuitenkin muuttumaan muun muassa puiden poistamisen takia.

Tällä hetkellä Helsingissä on kolme täysimittaista, 18 korin frisbeegolfrataa: Kivikossa, Talissa ja Siltamäessä. Meilahdessa on 16 korin rata ja Munkkiniemessä 9 korin rata. Näiden lisäksi Etelä-Haagassa sijaitsee 3 korin ja Savelassa 4 korin harjoitusalue.

Korjaus 7.3. klo 19.13 : Kuvatekstiin korjattu tieto, että Paloheinän radan rakentamisen on määrä alkaa vuonna 2023 eikä 2025.