Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisyritys jakaa ruokaansa ilmaiseksi ukrainalaisille Kiovassa

Suomalaisyritys jakaa Kiovan ravintoloidensa ruoan ilmaiseksi kaupungin asukkaille. Hesburger aloitti ruoan jakamisen on aloitettu helmikuun viimeinen päivä ja se jatkuu edelleen, kertoo Hesburger tiedotteessaan.

Sen mukaan työntekijät ovat palanneet vapaaehtoisesti töihin valmistamaan suljetuissa ravintoloissa ruokaa orpokoteihin, hoitokoteihin, avustustyöntekijöille ja muille kaupungin asukkaille. Ruoan toimitus on koordinoitu paikallisten avustusjärjestöjen kautta.

Hesburgerilla on Ukrainassa 7 ravintolaa. Ne kaikki ovat Kiovassa. Hesburgerilla on maassa noin 100 työntekijää.

– Tietojemme mukaan kaikki työntekijämme ovat elossa. Toistaiseksi ravintolamme ovat suljettuina Ukrainassa, mutta maksamme kaikille paikallisille työntekijöille edelleen palkkaa. Olemme äärimmäisen huolissamme ja surullisia tilanteesta, kertoo tiedotteessa Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela.

Hesburger päätti viime viikolla, että se lopettaa liiketoimintansa Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Yrityksellä on Venäjällä 39 ja Valko-Venäjällä 4 ravintolaa. Ravintolat suljetaan mahdollisimman pian. Tarkempaa aikataulua selvitellään parhaillaan.