Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhempien vetoomus auttoi – koululaisten ip-toiminnalle ehkä sittenkin jatkoa Lassilassa

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala on päättänyt esittää koululaisten iltapäivätoiminnan jatkamista entiseen tapaan leikkipuisto Laurinniityssä Lassilassa.

Lassilalaiset vanhemmat vetosivat tammikuussa kaupunkiin toiminnan säilyttämiseksi ja keräsivät yli 200 nimeä sisältävän adressin.

Varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Keijo Räikkönen sanoo, että vanhempien vetoomuksella ja heidän esiin nostamilla näkökulmilla oli vaikutusta asiaan.

– Suunnitelma on, että Laurinniityn toiminta jatkuu toistaiseksi kuten ennenkin. Nythän edelleen on kyse suunnitelmasta, josta lopullisen päätöksen asiasta tekee perusopetusjohtaja Outi Salo.

Kaupunki järjesti vanhemmille toissa viikolla keskustelutilaisuuden, jossa se kertoi suunnitelmasta keskittää lakisääteisen iltapäivätoiminnan Pohjois-Haagaan leikkipuisto Idaan ja koulun yhteyteen.

– Tilaisuutemme oli hyvä ja erittäin vuorovaikutteinen. Ajatuksena oli, että ykköset jäävät kouluun ja kakkosen menevät puistoon. Silloin saattaisi kuitenkin käydä niin, että sisarukset jäävät iltapäiväksi eri paikkaan.

Lassilalaisten koululaisten vanhemmat olivat vastaan ajatusta, että koululaiset olisivat päivän päätteeksi kävelleet väsyneinä ja pimeässä Pohjois-Haagasta kotiinsa Lassilaan. Vanhemmat toivoivat, että ip-toiminta sijaitsisi jatkossakin Lassilassa, jolloin matka kotiin päivän päätteeksi olisi lyhyt.

Adressin takana oleva kolmen lapsen äiti Iina Rajaluoto on varovaisen tyytyväinen muutokseen.

– Totta kai me ollaan tyytyväisiä, mutta tämä voi vielä muuttua, kun Pol:in (perusopetuslain) mukainen iltapäiväkerho tulee kaikkialle Helsinkiin 2023.

– Toki me toivomme, että tämän mallin toimintaa voisi olla myös Lassilassa, mutta ainakin niin kauan kun uusi koulu valmistuu ja lapset pääsevät pois väistötiloista.

Pohjois-Haagan ala-asteen väistötilat sijaitsevat Mäkipellontiellä sen aikaa, kunnes koulun remontti valmistuu.

Helsingin Uutiset (HU länsi 26.2.) kertoi tammikuussa, että kaupunki oli keskittämässä toimintaa koulun yhteyteen Mäkipellontielle ja Pohjois-Haagassa sijaitsevaan leikkipuisto Idaan.

Lue: Vanhemmat suuttuivat kaupungin päätöksestä Lassilassa – "En näe loogisuutta"

Muutosten taustalla on kasvatus- ja koulutuslautakunnan joulukuussa tekemä päätös muuttaa kaikki koululaisten iltapäivätoiminta perusopetuslain mukaiseksi ja keskittää toiminta vain osaan leikkipuistoista.