Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fazer, Fiskars ja Paulig jättävät Venäjän – "Emme näe muuta vaihtoehtoa kuin luopua..."

Fazer, Fiskars ja Paulig luopuvat liiketoiminnastaan Venäjällä. Yhtiöt ovat tiedottaneet ratkaisuistaan sunnuntai-illan ja maanantain aamupäivän aikana.

– Emme näe muuta vaihtoehtoa kuin luopua toiminnoistamme Venäjällä. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vihamielinen teko, jolla on traagiset seuraukset koko alueelle. Meidän on pitänyt huomioida useita sidosryhmiä ja vakavia seurauksia, emmekä näin ollen ole voineet luopua toiminnasta niin nopeasti kuin olisimme toivoneet. Olemme työskennelleet ja edenneet niin nopeasti kuin on ollut mahdollista, sanoo Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum tiedotteessa.

Samaan lopputulokseen on tullut Fiskars Group.

– Tässä tilanteessa Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja aiheutettua valtavan humanitäärisen katastrofin, meille on selvää että emme voi jatkaa toimintaamme Venäjällä. Varmistamme, että liiketoiminnasta luopuminen tehdään huomioiden paikallinen henkilöstö ja lainsäädäntö, sanoo tiedotteessa Nathalie Ahlström, Fiskars Groupin toimitusjohtaja.

Venäjän toiminnan liikevaihto oli konsernilla viime vuonna noin prosentti konsernin kansainvälisestä liikevaihdosta.

Paulig tiedottaa ratkaisustaan seuraavasti.

– Paulig vetäytyy Venäjän liiketoiminnasta. Prosessi suunnitellaan Pauligin työntekijät, asiakkaat ja paikallinen lainsäädäntö huomioiden. Prosessi alkaa välittömästi ja tarkkaa aikataulua arvioidaan.

Pauligilla on kahvipaahtimo Tverissä, Venäjällä, noin 170 kilometriä Moskovasta pohjoiseen. Sen tuotanto myydään pääosin Venäjällä. Yhtiöllä on Venäjällä noin 200 työntekijää.