Sairaalavierailut helpottuvat kaupungin sairaaloissa – läheiset voivat tavata potilasta ilman aikarajaa

Helsingin kaupungin sairaalassa hoidettavana olevan potilaan luona voi vierailla maanantaista 7. maaliskuuta alkaen ilman aikarajoitusta. Aiemmin vierailu potilaan luona oli rajoitettu 30 minuuttiin.

Sairaalassa vierailijoita voi olla samanaikaisesti kaksi ja potilaan luona voi käydä vierailijoita enintään kaksi kertaa päivässä.

Sairaalavierailusta tulee aina ilmoittaa etukäteen sairaalan henkilökunnalle, viimeistään tapaamista edeltävänä päivänä.

Husin sairaaloissa yhä voimassa vierailukielto – lievennyksiä luvataan "lähiaikoina"

Jokaiselle vierailijalle annetaan suu-nenäsuojus tai maski, jota tulee käyttää koko vierailun ajan. Vierailijan tulee myös huolehtia riittävästä turvavälistä muihin potilaisiin.

Sairaalavierailu tulee jättää väliin, jos vierailijalla koronainfektio tai pienempiäkään koronavirukseen sopivia oireita.

Koronavirukselle altistuneille suositellaan edelleen kontaktien välttämistä muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään viiden vuorokauden ajan, ja tämä koskee myös sairaalavierailuita.

Husin sairaaloissa vierailukielto jatkuu.

Tämä oire korostuu long covidissa – Potilaat ovat kertoneet, ettei heitä ole otettu vakavasti, ylilääkäri: "Kyseenalaistamista on ollut ammattilaistenkin keskuudessa"

Sairaanhoitopiirit haluavat yhä säilyttää koronan yleisvaarallisuuden, kertoo Uutissuomalainen

Yksi työntekijä irtisanoutunut Husista koronarokotuspakon vuoksi – Tämän verran Husissa on rokottamattomia ja näin he nyt työskentelevät

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut