Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuva: Vaaralliset liukuportaat poistettiin Alkon ja Lidlin välistä – "Tarkoitus ei ollut tehdä kiusaa"

Itä-Pasilan Alkon ja Lidlin välissä olevat liukuportaat on korvattu kiinteillä portailla Ratapihantiellä.

Viime kesänä alkanut remontti valmistui helmi-maaliskuun vaihteessa. Liukuportaat olivat usein rikki ja niistä aiheutui kovaa meteliä.

Lähialueen asukkaat ovat kritisoineet liukuportaiden poistamista, koska se vaikeuttaa erityisesti ikäihmisten kaupassakäyntiä.

– Itä-Pasilassa asuu paljon yli 70- ja 80-vuotiaita. Monet heistä joutuvat kiertämään koko talon ulkokautta, koska liukuportailla ei pääse enää alas kauppaan. Lidlin vieressä on hissi, mutta sillä saa kulkea vain pysäköintihalliin. Sen käyttöön pitäisi saada nopeasti lupa, yksi asukkaista kertoi viime kesänä Helsingin Uutisille.

Kiinteistön omistajan mukaan lumi ja jää aiheuttivat ulkoliukuportaille liikaa ongelmia.

– Portaat olivat vanhaa teknologiaa ja vaaralliset, kun niissä kuljettiin muun muassa lastenvaunuilla. Portaat olivat jatkuva riesa ja kalliit ylläpitää, sanoo Kiinteistö Oy Ratavartijakatu 3:n hallituksen puheenjohtaja Janne Sipilä.

Sipilä sanoo, että esteettömyys on varmistettu rakennuksen kiertävien ramppien kautta.

– Tarkoitus ei ole ollut tehdä kiusaa. Alunperin tätä paikkaa ei ole edes suunniteltu läpikulkureitiksi.

Ylemmällä tasolla toiminut Olutravintola Nurkka lopetti viime vuonna. Sipilä sanoo, että vapaa tila on herättänyt kiinnostusta ravintolayrittäjissä. Sopimuksia ei ole kuitenkaan vielä tehty.

– Yritämme elävöittää kiinteistöä eri tavoilla. Pyritään pitämään kivijalan liikkeet vuokrattuina ja ympäristö siistinä, Sipilä kertoo.

Rakennuksen toimistoja on vuokrattu muun muassa Elisalle, jonka päätoimipiste on viereisessä kiinteistössä. Elisa on suunnitellut muuttoa Keski-Pasilaan suunnitellulle tornitaloalueelle.

Itä-Pasilan Alko sulkee ovensa 31. toukokuuta. Pasilassa palvelee jatkossa Triplan kauppakeskuksen Alko. Lidl kertoo, että se jatkaa Ratapihankadulla toistaiseksi.