Helsinkiin valmistui uusi maamerkki, johon aukeaa 127-metrinen jättiterassi – katso, miltä Pikku-Finlandia näyttää sisältä ja ulkoa

Töölönlahden uusi maamerkki, tapahtumakeskus Pikku-Finlandia on avannut ovensa maaliskuussa.

Finlandia-talon vuoteen 2025 kestävän perusparannuksen ajan Pikku-Finlandiassa nähdään runsaasti yleisölle avoimia tapahtumia.

Töölönlahden maisemaa voi ihailla uudella tavalla talon päädyssä olevan Finlandia Cafe&Wine -viinikahvilan ikkunoista. Kevään edetessä Pikku-Finlandian tilat laajenevat 127-metriselle terassille, jota pidetään jopa Helsingin pisimpänä.

– Haluamme, että etenkin nuoret aikuiset löytävät Töölönlahden kulttuurihelminauhan uuden aarteen. Siksi olemme auki aamusta iltaan ja yleisötilat ovat taidegalleria- ja livemusakeikkakäytössä, toteaa Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen tiedotteessa.

Kahvila tarjoaa muun muassa lounasta ja brunssia.

Pikku-Finlandia on noin 2000-neliöinen puurakennus, jossa on käytetty laajasti eri puurakennustuotteita. Rakenteina on käytetty muun muassa 95 mäntyä oksineen. Suunnittelussa on ollut mukana Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelijoita. Lähtökohtana oli Jaakko Torvisen Finlandia Forest -niminen ehdotus.

– Halusin tuoda metsän takaisin kaupunkiin. Suomalaisuus yhdistyy mielessäni metsään ja puihin. Mäntymetsä on Suomen yleisin metsätyyppi, ja mänty kansallisromanttinen symboli, jo taidemaalari Akseli Gallen-Kallelan töistä lähtien. Töölönlahdella on ennen ollut paljon puita ja halusin tuoda puut sinne nyt takaisin, arkkitehti Jaakko Torvinen sanoo tiedotteessa.

–  Ajatuksena oli käyttää puita Pikku-Finlandian rakenteissa sellaisenaan. Yleensä oksaisia puita pyritään puurakentamisessa välttämään, mutta nyt halusin nimenomaan sellaisia. Kävimme valitsemassa jokaisen puun yksitellen metsästä ja sijoitin puut yksilöllisesti pohjapiirrokseen, jonka mukaan männyt on asennettu paikalleen. Mäntyjen kaarna ja nilakerros kuorittiin painepesurilla, mikä jättää puun pinnan koskemattomaksi, Torvinen kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut