Näin helsinkiläiset ylistävät parhaita olutravintoloita: "Älytön valikoima, henkilökunta osaa kertoa joka pullon historian" - vielä ennätät äänestää suosikkiasi!
2
Vilhonvuorenkadulle viime vuonna avattu Hel York on yksi Helsingin uusimmista olutravintoloista. HU:n lukijaäänestyksessä se kärkkyy sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon. Hanoissa on muun muassa paikallisen Etkon ja Stadin Panimon oluita sekä virolaisella Andersonin panimolla tehtyjä nimikko-oluita. Tarjolla on myös tynnyrikypsytettyjä erikoisuuksia Yhdysvalloista. Aapo Siippainen
Katso isompi kuvaMannerheimintien Viisi Penniä -ravintolassa toimii Mad Hopper -panimo, joka ennätti valmistaa ensimmäisenä vuotenaan yli 40 erilaista olutta. Aapo Siippainen
Helsingin parhaan olutravintolan tittelistä käydään nyt poikkeuksellisen tiukkaa kilpailua. Lukijat ovat äänestäneet parhaiden joukkoon eri tyylisiä ravintoloita, ja erot kärkisijojen välillä ovat pysyneet toistaiseksi pieninä. Ääniä on annetty yhteensä noin 2000.
Helsingin Uutisten järjestämä kilpailu jatkuu 18. maaliskuuta asti ja tulokset julkistetaan 23. maaliskuuta. Äänestyslomake on tämän jutun lopussa.
Tällä hetkellä kymmenen eniten ääniä saanutta ravintolaa ovat (aakkosjärjestyksessä) Barley & Bait, Black Door, Bruuveri, Janoinen Lohi, Juova Hanahuone, Kaisla, One Pint Pub, Pien, Pikkulintu Ruttopuisto ja Viisi Penniä.
– Helsingin uudemmista olutravintoloista ainoa oikea pub, Helsingin Uutisten lukija kuvailee Jätkäsaareen vuonna 2019 avattua Barley & Bait -ravintolaa.
Punavuoren perinteinen Black Door on tarjonnut brittiläistä pubikulttuuria vuodesta 1992.
– Katu-uskottava ja autenttinen. Oma uskollinen asiakaskunta eikä seuraa liikaa trendejä, kuuluu mielipide.
Bruuveri on vuonna 2006 avatun Kampin kauppakeskuksen alkuperäisiä ravintoloita.
– Bruuveri on aina Bruuveri. Siellä on aina hyvä boogie ja vaihdosten jälkeenkin osaava henkilökunta.
Kalaravintoloista äänestykseen valittiin ketjun vanhin, vuonna 1992 avattu Töölön Janoinen Lohi.
– Mukava, viihtyisä, lähiöravintola, jonka valikoima on hurmaava, kanta-asiakkaaksi tunnustautuva lukija kertoo.
Viime vuonna Kaisaniemeen avattu Juova Hanahuone on keskittynyt erityisesti kotimaisiin pienpanimoihin.
Mannerheimintien Viisi Penniä -ravintolassa toimii Mad Hopper -panimo, joka ennätti valmistaa ensimmäisenä vuotenaan yli 40 erilaista olutta. Aapo Siippainen
1997 perustettu Kaisla on Kaisaniemen maamerkkejä.
– Näyttää räkäiseltä kulmamestalta, mutta oven avattuaan lyö ällikkä. Olutvalikoimaa kaappikaupalla ja rento tunnelma. Hyvä oma maahantuontikin, HU:n lukija sanoo.
Kaislaa vuotta aiemmin avattu One Pint Pub toimii Ruoholahdessa.
– Älytön valikoima olutta ja tiskin takana henkilökunta joka osaa kertoa joka pullon historian. Mahtavaa.
Ydinkeskustan Pien oli aluksi pelkkä olutmyymälä, mutta vuonna 2018 se laajeni myös ravintolaksi, joka tuo maahan harvinaisuuksia ulkomailta.
– Kerta toisensa jälkeen huikean ylivoimainen, nopea hanojen vaihtuvuus, käsittämättömän hyvä valikoima, äänestäjän kehu kuuluu.
Pikkulintu Ruttopuisto on toiminut keskustassa vuodesta 2019 lähtien.
– Asiallinen ja hötkyilemätön henkilökunta, hanoissa ja pulloissa priimaa. Asiantuntemus huippuluokkaa ja yhdentekevää taustamusiikkiakaan ei ole, äänestäjä perustelee.
Taka-Töölön Viiden Pennin historia yltää vuoteen 1956. Viime vuonna sen tiloihin avattiin panimo.
– Jopa 20 oman panimon virheetöntä hanaolutta tarjolla, ja keittiön antimet siihen päälle. Huikean hyvä töölöläinen korttelikapakka!
Kaisaniemen Sori Taproom avattiin konkurssin jälkeen uudestaan viime kesänä. - Loistavia harvinaisuuksia tarjolla säännöllisesti, Helsingin Uutisten äänestykseen osallistunut lukija sanoo. Aapo Siippainen
Lukijat saivat äänestää suosikkiaan myös listan ulkopuolelta.
– Maailman söpöin ja tunnelma on aivan lumoava. Anniskelussa paljon vaihtoehtoja ja purtavaakin löytyy, kehutaan Pikku Vallilaa.