Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan sotatilanne hiljentää asuntomarkkinat myös pääkaupunkiseudulta, sanovat toimitusjohtajat – "Kauppa tyssää nyt joksikin aikaa"

Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen ja Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti arvioivat, että Ukrainan sota tulee vaikuttamaan pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoiden kehitykseen pidempiaikaisemmin kuin koronapandemian alkutaival. Toimitusjohtajat kertovat näkemyksistään tiedotteessa.

– On ymmärrettävää, että asuntokauppa tyssää nyt joksikin aikaa myös pk-seudulla. Tämän hetken monella tapaa erittäin epävarma tilanne huolettaa tavallista asunnonostajaa, sanoo Esa Jäntti.

– Valitettavasti en usko enää, että kyse on vain pienestä hengähdystauosta vilkkailla markkinoilla ja että tilanne palautuisi ennalleen muutamassa viikossa tai kuukaudessa, jatkaa Jukka Rantanen.

Toimitusjohtajat sanovat, että mikäli asunnonostoa on suunnitellut, sitä ei kannata tilanteen takia kuitenkaan erikseen viivästyttää tai viivytellä asian kanssa.

– Ilmassa olevista uhkakuvista ja epävarmuustekijöistä huolimatta yleinen taloustilanne on harvoin ollut näin hyvä kuin nyt. Pankkien pakolliset kuuden prosentin riskitestit turvaavat asuntovelallisten maksukykyä. Vaikka asumiskulut tulevat nousemaan energiakriisin seurauksena, korkojen nousua joudumme odottamaan, toimitusjohtajat sanovat.