Lauttasaaren suljetussa seurassa on saunottu jo yli 70 vuotta – jäseniä 4 500, eikä uusia nyt oteta

Lauttasaaren Vaskiniemessä sijaitseva Saunatalo täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Talo valmistui aikanaan vuoden 1952 olympialaisiin.

Avausviikolla saunassa saunoi Suomen Olympiakomitean lisäksi myös presidentti Urho Kekkonen sekä viime vuonna menehtynyt Englannin prinssi Philip.

Nykyään Saunatalo toimii noin 4 500 saunaseuralaisen kohtaamispaikkana. Saunoa voi viitenä päivänä viikossa. Saunoja on yhteensä seitsemän.

Suomen Saunaseuran ylläpitämiin saunoihin on oikeus vain jäsenillä. Seuralla on erittäin tiukat ja tarkat säännöt. Jäsen voi ottaa mukaan vieraan saunomaan vain tietyin ehdoin.

Uusia jäseniä ei tällä hetkellä oteta. Kiinnostus seuran jäsenyyttä kohtaan on ollut viime vuosina kasvussa. Jäsenmäärä on kasvanut 50–170 jäsenellä vuodessa. Uusia jäseniä otetaan seuraan vain sen verran, kun seuran jäsenyydestä on edeltävänä vuonna poistunut.

Saunataloa odottavat lähivuosina suuret remontit. Vuoteen 2030 mennessä talon lämpö-, vesi-, ilma- ja sähköautomatiikka tullaan uusimaan. Samalla mietitään, miten tilat voisivat vastata kasvaneiden saunojamäärien tarpeisiin.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut