Helsinki Biennaali nosti Helsinkiä taidekaupunkina – Näin kävijät kiittivät ja kritisoivat suurnäyttelyä

Nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaalista on julkaistu laaja vaikuttavuustutkimus, joka osoittaa, että Helsinki Biennaali oli monella tapaa ainutlaatuinen tapahtuma.

Tapahtuman järjestäminen Vallisaaressa koettiin onnistuneeksi, sillä sijainti tarjosi mahdollisuuden kokea taide-elämyksiä luonnossa ja sai monet kävijöistä katsomaan Helsinkiä uudella tavalla.

Tapahtuma vastasi tutkimuksen mukaan sille asetettuihin tavoitteisiin. Biennaali tarjosi taide-elämyksiä erityyppisille yleisöille ja vahvisti Helsingin mainetta korkeatasoisena kuvataide- ja kulttuurikaupunkina.

Lisäksi tapahtumalla tuettiin onnistuneesti Helsingin merellisen strategian tavoitteita – kyselyihin vastanneet kokivat, että vierailu lisäsi kiinnostusta Helsingin saaristoa kohtaan, ja he pitivät Helsingin saariston vapaa-ajankäytön edistämistä hyvänä asiana.

Kritiikkiä tapahtumakokemuksestaan kävijät antoivat muun muassa jonotuksesta lautoille ja huonosti toteutuneelle esteettömyydelle. Samoin moitittiin muun muassa ravintolapalveluiden hinta-laatusuhdetta ja niiden pääasiallista keskittymistä yhteen paikkaan.

Keskeisimpiä tutkimusaineistoja olivat Vallisaaressa toteutettu yleisökysely, helsinkiläisille suunnattu kuntalaiskysely ja tapahtuman kävijälaskentadata.

Helsinki Biennaali järjestettiin ensimmäistä kertaa kesällä 2021. Tapahtuma esitteli 41 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää sekä Suomesta että eri puolilta maailmaa.

Biennaalissa Vallisaaressa vieraili tapahtuma-aikana kesä–syyskuussa 148 000 kävijää, minkä lisäksi tapahtuma tarjosi yleisölle taide-elämyksiä eri puolilla Helsinkiä.

Biennaalin kuratoinnista ja tuotannosta vastaa Helsingin taidemuseo. Seuraavan kerran Helsinki Biennaali järjestetään vuosina 2023 ja 2025.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut