Pukinmäen täydennysrakentaminen jäi pöydälle – Lautakunnan jäsen: Helsingin rakentamisvimma on hurja

Pukinmäen täydennysrakentamisen periaatteet jätettiin lautakunnan jäsenen Atte Kalevan (kok.) ehdotuksesta pöydälle kaupunkiympäristölautakunnan tiistain (8.3.) kokouksessa.

Täydennysperiaatteiden hyväksyminen mahdollistaisi asuntojen rakentamisen noin 2 500 uudelle asukkaalle Pukinmäkeen.

Lue lisää: Pukinmäen pelloille on tulossa kerrostaloja – myös matonpesupaikka jäisi rakennusten alle: asuntoja halutaan noin 2 500 uudelle asukkaalle

Kaleva sanoo halunneensa lautakunnalle lisäaikaa päätöksentekoon.

Hänestä on hurjaa, miten Helsingissä halutaan rakentaa joka paikkaan lisää asuntoja. Myös sellaisille vanhoille asuinalueille, joilla on jo omanlaisensa leima tai henki.

– Se on valitettava trendi, Kaleva sanoo.

Kaleva toteaa, että rakentamisvimmasta kärsii moni muukin kaupunginosa kuin Pukinmäki.

Hänestä kaupungin kasvu pitäisi keskittää uusiin kaupunginosiin kuten Jätkäsaareen, Kalasatamaan ja Kruunuvuorenrantaan.

Lue vielä:

Kuva: Metsäinen kalliorinne muuttuu kerrostaloalueeksi Helsingissä – "Haettu Puu-Kumpulan henkeä"

Tapanilassa vastustetaan kerrostalojen rakentamista aivan puutaloidyllin viereen –  "Kontrasti on liian raju"

Pientaloalueella pelätään, että "kenkälusikalla ahdetut kerrostalot" jyräävät idyllin – kaavamuutos nostaisi radanvarsitontin arvon jopa yli miljoonaan euron

Kaupunkibulevardin pelätään tuovan jopa 7-kerroksisia taloja idylliselle pientaloalueelle –  Seppo, 83, ei innostu paremmista palveluista tai asunnon arvonnoususta: ”Tuntuu kamalalta”

Kalliille pientaloalueelle tulossa ensimmäiset kerrostalot – hankkeen taustalla poikkeuksellinen järjestely, lakiasiasiantuntija: "Vaativa prosessi"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut