Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Vuokralaisen vieraat piikittivät huumeita taloyhtiön rappusten alla, oikeus ei antanut kuitenkaan häätää asukasta – lopulta lähtö tuli yksinkertaisesta syystä

Kun turkulaisnainen muutti vuokra-asuntoonsa vuonna 2017, tässä vaiheessa tuskin kovin monella samassa taloyhtiössä asuneella oli aavistustakaan millaiseksi riesaksi tämä vielä muodostuisi. Ongelmat eskaloituivat vasta kolme vuotta myöhemmin, kun niin nainen, hänen miehensä kuin parivaljakon vieraatkin aiheuttivat melkoista meteliä ja harmia muille asukkaille. Asukkaan vieraat muun muassa piikittivät huumeita taloyhtiön rappusten alla.

Helsingin Sanomat kertoo, että vuokrasopimuksen purkaminen ei ollutkaan aivan yksinkertaista. Kun häiriöilmoitukset oli tehty nimettömänä, käräjäoikeus ei ottanut niitä riittävän vakavasti, koska ei voitu varmistaa että ne olivat eri ihmisten jättämiä. Isännöitsijä ilmoitti, että häiriöilmoituksilla oli eri jättäjä. Kirjalliset todisteet, kuten varoitukset ja häiriöilmoitukset, eivät oikeuden mukaan riittäneet osoittamaan häiritsevää elämää.

Lopulta taloyhtiö löysi naulan, joka vetää. Nainen oli jättänyt toistuvasti vuokransa maksamatta tai maksoi ne myöhässä. Tämä peruste riitti vuokrasopimuksen purkamiseen.

– Vuokranantajan pitää aloittaa dokumentointi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Asukkailta vastaanotettavia häiriöilmoituksia ei kannata ottaa nimettöminä vastaan, neuvoo päälakimies Tarik Ahsanullah Suomen Vuokranantajat ry:stä.