Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jengisota huipentui silmittömään tulitukseen Espoossa – sosiaalisessa mediassa tunnetulle tekijälle vaaditaan vähintään kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta

Helsingin käräjäoikeus alkaa käsitellä keskiviikkona katujengiyhteenottoja, jotka kärjistyivät silmittömään tulitukseen Espoossa viime syyskuussa. Vihanpidon taustalla on samantapainen malli joka on tullut tutuksi Yhdysvalloista esimerkiksi 1980- ja 1990-luvuilla.

Vihanpito alkoi viimeistään toukokuussa 2021, jolloin Helsingissä sattui pahoinpitely jossa osallisina oli jengien jäseniä. Tämän jälkeen seurasi jengien välisiä kostoja puolin ja toisin: suunnitelmissa oli muun muassa isku Helsingin Kaivohuoneelle viime vuoden lokakuussa. Tuolloin poliisi sai vihiä tapahtumista ja sai tyrehdytettyä suunnitelman. Ajatuksena oli, että helsinkiläinen jengi hyökkää ravintolaan musiikkitapahtuman sound checkin aikana. Tapahtumaa järjesti espoolainen jengi.

Syyttäjä vaatii helsinkiläisen jengin johtohahmolle vähintään kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta. Rikosnimikkeitä on yhteensä kahdeksan, niistä vakavin tapon yritys. Mies on erittäin tunnettu sosiaalisesta mediasta, ja hänellä on siellä kymmeniä tuhansia seuraajia.

Jengien välistä vastakkainasettelua on ruokittu yleisestikin sosiaalisessa mediassa, ja suurin osa jengien jäsenistä ovat maahanmuuttajia.