Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eversti syyttää Yleä sensuroimisesta – "Puhuin EU:n kahdesta korruptoituneesta ex-pääministeristä", IL: Näin Yleisradiolta vastataan

Eversti evp. Martti Kari väittää Twitterissä Yleisradion sensuroineen sanomisiaan. Kari oli Jyväskylän Ylen haastattelussa helmikuussa, ja sanoo että sen sisältö oli erilainen hänen kommentteihinsa nähden.

– Toimittajat "editoi" haastattelua eli sensuroi luetteloani Suomeen kohdistuvasta kybervaikuttamisesta. Puhuin EU:n korruption vastaisessa raportissa mainituista kahdesta korruptoituneesta ex-pääministeristä. Tämä kohta leikattiin pois, Kari kommentoi Twitterissä.

– Vaadin asiaan korjausta ja alkuperäinen tallenne ilmestyi Areenaan.

Käytännössä eversti viittaa Esko Ahoon (kesk.) ja Paavo Lipposeen (sd.), joiden kytkökset Venäjään ovat olleet yleisesti pitkään tiedossa.

Karin twiittiä on jaettu sittemmin, asialla on muun muassa ollut Yle-kriittisyydestään tuttu perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra.

– Suomen Yleisradio ylpeänä esittää, kuuluu Purran sarkastiseksi tyypiteltävä saate.

Yle Jyväskylän päällikkö Minna Salomäenpää vastaa Iltalehdelle seuraavasti. Hän sanoo, että haastattelu ajettiin kokonaisuudessaan radiossa ja se on ollut kuunneltavissa viikkojen ajan Ylen verkkosivuilla.

– Haastattelu kuultiin kokonaisuudessaan suorana Radio Suomessa. Verkossa oli tarkoitus julkaista lyhennetty versio haastattelusta sen pohjalta kirjoitetun verkkojutun yhteydessä. Tämä on tavallista journalistista harkintaa.

– Lyhentämisen myötä haastateltavan vastaus kuitenkin katkesi kesken, mikä ei toimituksen mielestä ollut journalistisesti perusteltua. Tästä syystä toimitus päätti jo samana päivänä julkaista haastattelun kokonaisuudessaan myös verkossa. Editoitu pätkä korvattiin alkuperäisellä itsenäisen harkintamme pohjalta. Väitteitä ei ole sensuroitu. Haastattelu meni radiossa ja sama versio on ollut kuunneltavissa jo kuukauden ajan Ylen verkkosivuilla, Salomäenpää vastaa.

Otsikkoa muokattu 16.3. kello 12.39: Täsmennetty otsikkoon tieto siitä, että Salomäenpään kommentit ovat peräisin Iltalehden haastattelusta.