Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä on lätkän MM-kilpailujen todennäköisin pelipaikka, jo ostetut liput siirretään sinne – Mahtuvatko kaikki halukkaat halliin?

Jääkiekon MM-kilpailujen A-lohkon varteenotettavin pelipaikkaa on Helsingin jäähalli eli Nordis, kertoo kilpailujen pääsihteeri Heikki Hietanen. Hänen mukaansa päätöstä pelipaikasta ei ole vielä tehty.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan A-lohkon lähes 30 ottelua piti pelata Hartwall Arenalla. Venäjän hyökkäys Ukrainaan kuitenkin aiheutti sen, että ottelut siirretään pois Pasilan hallista. Siellä ei pelata, koska hallin omistajat ovat EU:n pakotelistalla.

– Olemme tutkineet eri vaihtoehtoja, mutta mitään sopimuksia ei ole vielä tehty. Ratkaisu uudesta pelipaikasta tehdään lähiaikoina. Se on eri tahojen yhteinen päätös, jossa meidän näkökulmamme on tärkeä, koska olemme paikallinen taho.

Pelipaikan siirto vaatii Kansainvälisen Jääkiekkoliiton päätöksen. Kisaorganisaatio ei voi päättää siitä yksin.

Lipun A-lohkon otteluihin ja ensimmäisiin pudotuspeleihin ostaneita Hietanen rauhoittelee.

– Katsojia Nordikselle mahtuu yli 8 000. Se riittää kisoille, koska lippuja ei ole myyty tuon enempää. Kaikki halukkaat kyllä sinne mahtuvat, Hietanen sanoo.

Kun päätös kisahallista on tehty, tullaan pääsihteerin mukaan lipun jo ostaneita ohjeistamaan, miten tulee menetellä.

– Liput vaihdetaan seuraavan areenan vastaaville paikoille.

MM-kilpailujen viestintä-, markkinointi- ja vastuullisuusjohtaja Suvi Aherto sanoo, että jokainen lipun ostanut tulee saamaan henkilökohtaisen sähköpostiviestin. Siinä kerrotaan, miten pelipaikan vaihtuminen vaikuttaa hänen jo hankkimaansa lippuun.

Kisojen pääsihteeri muistuttaa, että pelipaikan siirtäminen ei ole yksinkertainen asia.

– Siinä on monta muuttujaa kuten mikä on mahdollisen uuden hallin varaustilanne ja miten kisat saadaan rakennettua hallin sisälle. Lohkossa pelaa kahdeksan joukkuetta, joille on saatava järjestymään tilaa halliin ja ehkä hallin ulkopuolelle.

Jääkiekon MM-kilpailut pelataan 13.–29. toukokuuta. Niiden pääpaikkana on Tampereen uusi jäähalli Nokia-areena, jossa pelataan koko kisojen ajan. Toisella pelipaikalla otteluja on tiedossa 13.–25. toukokuuta.