Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

IS: Ihmebantusta ja M/S Romanticista tuttua menestysohjaaja Jani Volasta syytetään toistamiseen huumausainerikoksesta – edellinen tuomio tuli päivälleen kymmenen vuotta sitten

Muun muassa Studio Julmahuvin, Ihmebantun ja M/S Romanticin taustalta löytyvää arvostettua ohjaajaa, näyttelijää ja käsikirjoittajaa Jani Volasta syytetään huumausaineen käyttö- ja hallussapitorikoksesta. Volaselle luettiin syyte keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa.

Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

Syytteen mukaan Volanen osti pimeästä verkosta viisi grammaa ekstaasia syyskuussa 2018. Hän on tunnustanut teon, tosin sanonut että vastaanotetun huumausaineen määrä oli mainittua määrää pienempi. Syyttäjä vaatii Volaselle rikoksesta 70 päiväsakon suuruista rangaistusta.

Jani Volanen ei ole ensimmäistä kertaa tuomiolla huumausainerikoksesta. Päivälleen kymmenen vuotta sitten Ilta-Sanomat uutisoi Volasen saaneen 30 päiväsakon rangaistuksen huumausainerikoksesta. Tuolloin Volanen tilasi internetin kautta 26,6 grammaa huumaaviksi luokiteltuja Psilosybe-sieniä.

– Mulle luvattiin niistä tunnin naurut. Kaverit suosittelivat, Volanen kommentoi asiaa IS:ssa maaliskuussa 2012.