Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Citymarket on loistava, mutta muuten tämä paikka alkaa olla kuollut" – Uusi omistaja aloittaa ison remontin Ruoholahden kauppakeskuksessa

Kuluttaminen: Kauppakeskus Ruoholahden loppuvuodesta alkava remontti sulkee kaikki pienet liikkeet.

Kauppakeskus Ruoholahti on arkiaamuna hiljainen. Asiakkaita näkyy käytävillä harvakseen. Liikepaikkoja on tyhjillään. Näkyvimmät lähtijät ovat pääovien vieressä viime kesänä lopettanut kahvila sekä K-Raudan naapurissa sijainnut UFF.

Syy hiljaiseloon on varmastikin korona, mutta myös se, että selkeästi rähjääntyneessä kauppakeskuksessa on loppuvuodesta alkamassa remontti.

Liiketilan lattialta hiuksia siivoava parturi-kampaaja Kirsi Wegelius Hiusfashionilta sanoo, että päällimmäinen ajatus on ollut epätietoisuus.

– Huhut lähtevät pyörimään. Asiakkaatkin kyselevät, että milloin remontti alkaa.

Vuokralaisille on ilmoitettu, että syyskuun lopussa liiketilojen pitäisi olla remonttia varten tyhjät. Muuta ei tiedetä.

– Minä ainakin joudun silloin lähtemään täältä pois. Se on selkeästi sanottu, sanoo Fenno Optiikan omistaja, optikko Karri Wiman.

Pitkään kauppakeskuksessa toimineelle optikkoliikkeelle tilanne on haastava, koska uudet liiketilat pitäisi pian löytää.

– Voisimmehan me mennä vaikkapa Forumiin, mutta asiakkaat eivät tule perässä. Tämä liike on meille koko elämä. Perheemme elää tällä.

Wiman sanoo, ettei remontti ole tullut yllätyksenä. Se on ollut tiedossa, mutta uudesta paikasta ei silti ole vielä tietoa.

Kiinteistöyhtiö Antiloopin toimitusjohtaja Tuomas Sahi sanoo, että remontti alkaa loppuvuodesta, mutta sen laajuus tai kesto eivät ole vielä tiedossa.

– Nyt parhaillaan suunnittelemme, mitä tulemme tekemään.

Sahi korostaa, että kauppakeskus ei sulkeudu remontin ajaksi kokonaan. Remontin aikana auki ovat Citymarket, Alko ja K-Rauta. Muut joutuvat lähtemään syyskuun lopussa.

– Käymme uusista liiketiloista neuvotteluita mahdollisimman pian, kun suunnitelmat tarkentuvat. Osa nykyisistä toimijoista on jo ilmoittanut, etteivät ole kiinnostuneita jatkamaan toimintaa uusissa tiloissa.

Suurin syy remontin alkamiseen kauppakeskuksessa on, että kiinteistö kaipaa kunnostamista.

– Tilat, palvelut ja pinnat vaativat päivittämistä ja uudistamista. Tiedostimme asian jo silloin kun ostimme kiinteistön. Pieniä uudistuksia olemme jo nyt tehneet.

Alkuvuodesta kauppakeskuksen verkkosivut uudistettiin. Ulkoteippauksia tullaan uusimaan.

Ruoholahden kantakaupungista hieman syrjään jääneestä kauppakeskuksesta halutaan nyt tehdä vetovoimainen.

– Kehitämme aluetta siihen suuntaan, että kantakaupunkimainen elämä löytäisi Ruoholahden. Palveluita voisi olla katutasossa. Toimistokeskittymä on tällä hetkellä ylikorostunut. Lounasaikaan alue on aktiivinen, mutta viikonloppuisin ja iltaisin se vähän kuolee, Sahi sanoo.

Kauppakeskuksen toisessa kerroksessa asioiva Johanna, 56, kaipaisi kauppakeskukseen lisää vaateliikkeitä.

– Olisi kiva, jos olisi enemmän tarjontaa ja joku toinen ruokakauppa.

Kauppakeskuksen alimman kerroksen Citymarket saa Töölöstä parkkihalliin autoaan sulattamaan tulleelta Antilta, 76, kehuja.

– Aivan loistava valikoima. Muuten tämä paikka alkaa olla todella kuollut. Tänne pitäisi saada kahviloita ja ravintoloita. Myös illalla olisi kiva mennä jonnekin syömään.

Antin mielestä kauppakeskuksesta hävisi elämä, kun keskeisellä paikalla ollut kahvila sulki ovensa viime kesänä.

Parturiin matkalla oleva Kari, 59, kehuu kauppakeskuksen sijaintia.

– Hyvä paikka keskellä Helsinkiä, mutta onhan tämä ollut remontin tarpeessa.

Ensimmäistä kertaa kauppakeskukseen investoineen Antiloopin strategiana on Sahin mukaan jatkossa kehittää läntistä ja itäistä kantakaupunkia.

– Olemme suurin kiinteistönomistaja Hakaniemessä ja nyt myös Ruoholahdessa.

Antilooppi remontoi Hakaniemessä parhaillaan entistä Elannon taloa. Siltasaarenkadulla sijaitsevaan kiinteistöön on tulossa 500-paikkainen kahvila- ja ravintolakeskittymä. Antilooppi on puuhannut myös parkkiluolaa Hakaniemen torin alle.

Korjaus 20.3. kello 21.57: Kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi osti kauppakeskuksen Spondalta, ei Keskolta.

Lue: Tällainen 500-paikkainen ravintola- ja kahvilakeskittymä tulee Hakaniemeen: "Ajanhenkisiä, mutta ei pikaruokaravintoloita"