Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ensi kesän jättiterassi on sijoittumassa selvästi kauemmaksi Helsingin keskustasta – "Vieressä on jo valmiiksi upea ravintolakeskittymä"

Hietalahden torista kaavaillaan ensi kesän jättiterassin paikkaa. Viime vuonna jättiterassi oli Kasarmitorilla, koska sieltä oli lyhyt matka Vallisaaren Biennaalin lähtöpaikalle ja vuonna 2020 terassin käytössä oli Senaatintori.

Hietalahti sijaitsee jo selvästi kauempana keskustasta kuin kaksi edellistä paikkaa. Kaupungin mukaan sijaintia ei vielä ole lyöty lukkoon,

Huomiota herättävät pizza-automaatit ilmestyivät Helsingin kaduille –  tänne avataan ensimmäinen

Ensi kesän toriterassista halutaan entistä yrittäjävetoisempi, joten terassihankkeelle etsitään nyt operaattoria.

– Haemme terassihankkeelle operaattoria, ravintola- tai tapahtuma-alan yritystä, joka vastaisi Hietalahden torin yhteisterassin tuottamisesta yhteistyössä Helsingin Kaupunkitilojen kanssa. Operaattori ottaisi vastuun yhteisterassin liiketoiminnasta, aluesuunnittelusta sekä tuotannosta. Kaupunkitilojen rooli olisi ohjata palveluntuottajaa yhdessä käyttöoikeussopimuksessa sovituin ehdoin, kertoo Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer.

– Senaatintorin ja Kasarmitorin kesäterassithan olivat kuitenkin korona-ajan poikkeustekoja ja siksi kaupungilla oli niissä niin vahva vetorooli. Nyt kun korona alkaa tasaantua, on luonnollista heittää palloa eteenpäin yrittäjien suuntaan, sanoo Bauer.

Helsingin paras olutravintola on... Äänestyksen voittajasta äärimmäisen tiukka kisa – katso tämän hetken top 10

Tiedossa on jo, että edellisvuosien lokaatiot eivät ole mahdollisia: Senaatintoria on varattu muiden tapahtumien käyttöön ja Kasarmitorin ympäristössä on terassitoimintaa haittaavia remontteja. Siksi ensisijaisena vaihtoehtona tällä hetkellä suunnittelupöydällä pyörii Hietalahden tori.

– Hietalahden kauppahallissa on jo valmiiksi aivan upea ravintolakeskittymä ja olisi mahtavaa laajentaa hallin kattausta torille yhdessä muiden kiinnostavien helsinkiläisten ravintolatoimijoiden kanssa, hehkuttaa Bauer tiedotteessa.

Hietalahden torilla ei välttämättä mahdu olemaan perinteistä kirppistä samaan aikaan ison terassin kanssa.

Kaupungin mukaan Hietalahden kirpputoritoiminnan suosio on jo koronaa edeltävinä kesinä ollut vahvasti hiipumaan päin. Nettikirpputorien yleistyminen ja erilaiset ilmaiset kirppistapahtumat ovat syöneet sen vetovoimaa.

Helsinkiin valmistui uusi maamerkki, johon aukeaa 127-metrinen jättiterassi – katso, miltä Pikku-Finlandia näyttää sisältä ja ulkoa

Se, voitaisiinko kirppistoimintaa jotenkin yhdistää kesäterassitoimintaan tai osoittaa sille kokonaan uusi paikka, on vielä avoinna.

Terassitoiminta ajoittuisi kesä–elokuulle ja sen tarkemmat ajat selviävät myöhemmin, kuten myös mukaan valittavien ravintoloiden määrä.

Kesän jättiterassit veivät Espan kahviloilta asiakkailta – Turistien puuttuminen on vaikuttanut myös valikoimaan: tämä on nyt suosituin tuote

Kasarmitorin jättiterassi suljetaan tänään – 10 euron lihiksestä tuli kesän hillitön hitti: "Täydellinen!"

Sääntö-Suomi ei saanut jättiterassia luovuttamaan: kohutapahtuma järjestetään sittenkin – oluen tarjoiluun tehtiin muutos