"Kelan uuden suosituksen mukaan opiskelijaravintoloiden ei täydy enää tarjota lihaa tai kalaa" – kasvis- tai vegaaniruokaan siirtymistä on harkittu Unicafella, päätöstä ei ole tehty

Helsingin yliopisto ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että yliopiston muun muassa konferenssivieraille järjestämillä vastaanotoilla sekä yliopiston juhlissa tarjotaan vain vegaanista ruokaa.

Vegaaniruoan tarjoaminen poistaa yliopiston twiitin mukaan suurimman osan uskonnollisista, eettisistä ja kulttuurisista ruoka-ainerajoitteista, ja samalla ruokahävikki sekä hiilijalanjälki pienenee.

IL: Lihansyönti ei lopukaan kaikissa Helsingin kaupungin tilaisuuksissa

Helsingin kaupunki päätti viime vuonna, että kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa ei enää tarjota liharuokia.

Espoon Otaniemessä on aloittanut kaksi kokonaan vegaanista opiskelijaravintolaa.

Rehtori Sari Lindblom ei tunnista, että yliopistolla olisi "Helsinki-kuplaa" – "Näin isoon yhteisöön mahtuu kaikkea mahdollista"

Helsingin Unicafe-ravintolat luopuivat naudanlihasta vuonna 2019, mutta kokonaan kasvis- saati vegaaniruokaan Unicafe-opiskelijaravintoloissa ei ole siirrytty.

Liiketoimintajohtaja Anne Immonen sanoo, että Unicafen ruokalistojen suunnittelua ohjaavat asiakkaiden toiveet ja Kelan ruokailusuositukset korkeakouluopiskelijoille.

– Kelan uuden suosituksen mukaan opiskelijaravintoloita ei enää velvoiteta tarjoamaan liha- tai kalavaihtoehtoja. Muutoksen myötä meilläkin on käyty keskustelua siitä, pitäisikö Unicafen siirtyä tarjoamaan vain kasvis- ja vegaaniruokaa. Vielä emme ole kuitenkaan tehneet päätöksiä asiasta, Immonen kertoo.

Unicafe etsii korvaajia myös soijalle ja riisille – "Riisin poisjättämistä jo kokeiltiin, mutta se ei onnistunut"

Sekä kasvis- että vegaaniruokaa on päivittäin tarjolla vaihtoehtoina.

– Opiskelijalounas maksaa 2,70 euroa, mutta annamme vegaanilounaasta 10 senttiä alennusta kannustaaksemme vastuullisuuteen. Vuonna 2021 noin puolet Unicafeissa myydyistä lounasaterioista oli kasvis- tai vegaaniruokaa, ja tavoitteenamme on nostaa osuutta kuluvan vuoden aikana, Immonen kuittaa.

Unicafe-ravintoloita pyörittää Ylva, joka on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama yritys.

Poroa, haukea, avokadoa, frex-perunaa... – HU selvitti, millaisia lounaita Helsingin johtajat tarjoavat vierailleen

Helsingin yliopiston ravintoloiden päätös lopettaa naudanlihan käyttö poikii palautetta – "On ilmaistu mielipahaa"

Valtuuston budjettiperinne katkolla? – Pormestari poimi lihanakit: "Kasvisnakeissa ei oikein ole samaa tuntumaa..."

Sekasyöjä ja vegaani löytävät annoksensa samalta listalta Toiselle Linjalle auenneessa ravintolassa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut